Donald Trump gir amerikanske media økte inntekter (Foto: imgur.com)
Donald Trump taper mot Hillary Clinton i meningsmåling (Foto: imgur.com)

 

Republikanske Donald Trump har trosset alle spådommer og vil etter all sannsynlighet kronet som hans partis presidentkandidat i juli. Men rikmannen er fortsatt et stykke fra å være i stand til å sette sine føtter i det ovale kontor i Det hvite hus. Ifølge en ny meningsmåling fra Reuters / Ipsos leder demokrat Hillary Clinton med 11 prosentpoeng over Donald Trump blant 1,099 amerikanske velgerne som sannsynligvis vil stemme i presidentvalget.

Måledata er samlet inn mellom 24 og 28. juni, og de viser at Hillary Clinton vil ha støtte fra 45,3 prosent av amerikanske velgerne, mens Donald Trump støttes bare av 34,1 prosent. 20,5 prosent støtter ingen av de to kandidatene.

Tidligere utenriksminister, førstedame og New York senator Hillary Clinton leder dermed med 11 prosentpoeng – det er imidlertid tre prosentpoeng mindre enn Clinton ledet av måling fra samme institutt i forrige uke. Trump og Clinton sto nesten ved siden av hverandre i målingene i mai, så det er mest å glede seg over demokratenes antatte presidentkandidat.

Clinton har de siste dagene dratt nytte av det faktum at flere medlemmer av republikanerne har gitt sin støtte til hennes kandidatur – inkludert tidligere Finance Henry Paulson, som tjenestegjorde under president George W. Bush. Clinton fortsatte også sin kritikk av Trump på et valgmøte i Los Angeles tirsdag.

Hillary Clinton won the democrataic votes in New York( Photo: Wikipedia)
Hillary Clinton  fortsetter fremgangen( Photo: Wikipedia)

– Jeg har sympati for folk som er tiltrukket av Donald Trumps meldinger. De føler seg forlatt og ekskludert. Vi kan ha ulike meninger om ting, men vi må ikke tillate at vi er et splittet samfunn, sier Clinton.

Også Clintons nærmeste demokratiske rival, Bernie Sanders, sa i forrige uke at han ville gi sin stemme til Hillary Clinton for å stoppe Donald Trump. Det ble sett på som en stor seier for Clinton, som lenge har kjempet for å vinne Sanders ‘velgere.

Målingen har en feilmargin på 3,4 prosentpoeng.

En annen måling som er publisert siste døgnet kommer fra Ballotpedia. Det er bygget på 4242 intervjuer med stemmeberettige amerikanere i 7 stater. I alle statene vant Clinton klart over Trump, og i sum vant hun med samme margin som i Reuters/Ipsos målingen. Men målingen testet henne også i dueller mot guvernør John Kasich og House Speaker Paul Ryan. Kasich slo henne 44 % / 40 %, mens Ryan og Clinton endte opp likt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*