CEO Eivind Hjulstad i Citybox åpner døren til Bryssel og EU(Foto: Citybox)

Citybox Hotels har signert langsiktig leieavtale med Pandox for et hotell med 246 rom sentralt i Brussel. Hotellet blir kjedens andre i Belgia og er satt til å åpne i første halvdel av 2024 etter renovering av eksisterende bygg. Med hotellene som nå er signert vil Citybox Hotels nesten doble antall rom, fra dagens 1126 til 2096.

– For Citybox Hotels er det et stort gjennombrudd å få på plass et hotell i Brussel av denne størrelsen og med en slik beliggenhet. Dette har vi jobbet for i flere år. Vi er veldig stolt av signeringen, og at det skjer i samarbeid med en så stor og profesjonell aktør som Pandox. Nå gleder vi oss veldig til å ta Citybox-konseptet til enda en Europeisk storby, sier Martin Smith-Sivertsen, Styreleder for Citybox Hotels.

– Det føles veldig bra å innlede et samarbeid med Citybox som er en ekspansiv og ambisiøs operatør med et tydelig og moderne konsept innen budsjettsegmentet. Hotellkonseptet passer bygget svært bra og tiltrekker seg en annen type etterspørsel enn våre andre hotell i Brussel. Leieavtalen er attraktiv med gode minimumsnivåer og viser godt hvordan Pandox sin aktive modell for verdiskapning fungerer i praksis, sier Liia Nõu, CEO for Pandox.

Citybox Brussels er hotellkjedens første samarbeid med Pandox og skal åpne i bygget til nåværende NH Brussels Louise som eiendomsselskapet ervervet tidligere i 2022. Hotellet stenges våren 2023 for ombygging og oppgradering før det gjenåpner i Citybox-drakt i første halvdel av 2024. Etter renoveringen vil bygget oppnå BREEAM-sertifisering. Leieavtalen løper i 25 år med opsjon på ytterligere 10 år.

-Dette er første gang vi tar over en hotellbygning uten å totalrenovere eller bygge nytt. Å overta eksisterende hotelleiendommer gjør det mulig for oss å vokse raskere, slik at vi kan oppfylle vår plan om å få fra 6 til 60 hoteller. Med hotellene som nå er i sikker pipeline teller vi allerede 10, og vi vil nesten doble antall rom fra 1126 til 2096, sier Martin Smith-Sivertsen.

Vårt mål er å bli en av de ledende lavpris hotellkjedene i Europa. Med våre eksisterende og planlagte hoteller i Norden og Benelux-landene, har vi et bra utgangspunkt for å kunne realisere dette målet, fortsetter Smith-Sivertsen.

Citybox Brussels er Citybox Hotels sitt andre hotell i Belgia etter åpningen av Citybox Antwerp august 2021.

-Vi åpnet Citybox Antwerpen under pandemien, på tross av dette har hotellet levert svært gode resultater og vi forventer å se grønne tall i dets første hele driftsår. Hotellet er godt mottatt i markedet og vi får svært gode tilbakemelding fra gjester. Så langt i år har det hatt et gjennomsnittlig belegg på 72% som er godt over gjennomsnittet i byen, avslutter Smith-Sivertsen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*