Foto:Omid Roufi, Canon Europe
  • Canon lanserer sitt studentprogram for syvende gang. Programmet er et springbrett for fotojournalistspirer og gir de mulighet til å utvikle seg og vise frem arbeidet sitt.
  • 100 studenter får veiledning av bransjeeksperter fra etablerte nyhetsbyråer og nyhetspublikasjoner og fra Canons ambassadører.
  • 30 utvalgte studenter inviteres til en femdagers workshop i Girona i Spania, som også inkluderer et besøk på festivalen Visa pour l’Image i Frankrike, der de kan knytte kontakter med profesjonelle fotografer og likesinnede.
  • Fem finalister får en eksklusiv Canon-opplevelse på Hamburg Portfolio Review.
  • Studenter i Europa, Midtøsten og Afrikai kan sende inn søknader frem til 16. april 2023.

Canon Europa åpner i dag for søknader til sitt prestisjefylte studentprogram –Canon Student Development Programme (CSDP). Et program som allerede har hjulpet hundrevis av unge fotografer med de første viktige stegene mot en karriere innen fotojournalisme. Det er syvende gang programmet tilbys, og det bransjeledende initiativet gir studentene mulighet til å møte ledende erfarne eksperter fra fotoverdenen og mulighet til å delta på viktige bransjearrangementer.

CSDP har etablert seg som et viktig springbrett for neste generasjons fotojournalister. Tidligere studenter har gått videre til å arbeide for respekterte nyhetsbyråer og internasjonalt anerkjente publikasjoner. Chiara Negrello som deltok i 2021, har regelmessig arbeider på trykk i New York Times, Vasilis Tsiolis som var med i 2022, har fått publisert sin reportasje om nomadiske geitegjetere i Hellas den britiske avisen The Guardian, mens Sara Affolter, som har base i Sveits, har fått utgitt sin første bok om dyrenes rettigheter takket være god støtte fra sin CSDP-mentor Ulla Lohmann.

Programmet er åpent for søknader til 16. april 2023. Studenter og praktikanteri som er bosatt og studerer i Europa, Midtøsten eller Afrika, kan søke. Det er også et begrenset antall plasser tilgjengelig for kandidater som anbefales av profesjonelle aktører i bransjen. Bidragene blir vurdert av en jury som består av redaktører fra Getty Images, Reuters, AFP og EPA. Juryen velger ut 100 av de mest lovende unge historieformidlerne blant årets søkere.

Personlig mentor

De 100 utvalgte studentene får tildelt en av programmets mentorer for veiledning og samtaler om arbeider og langsiktige karriereplaner. Studentene vil i løpet av sommeren ha nettmøter med mentoren der de får råd om hvordan de kan finpusse porteføljen og prosjektsammendraget – med et særlig fokus på ulike redigeringsmuligheter samt veiledning i hvordan de kan styrke de fortellerferdighetene sine og utvikle egne signaturer.

Daniel Etter, Canon-ambassadør og fotojournalist, sier «Canons Student Development Programme har blitt et av de ledende initiativene for å støtte og knytte sammen unge fotografer. For meg har det vært et privilegium å følge arbeidet og utviklingen til tidligere studenter opp gjennom årene. Det er fantastisk å se at årets program nok en gang gir studentene tilgang til et av de viktigste bransjearrangementene og de mest anerkjente fotojournalistene, samt økonomisk støtte som gir unge fotografer mulighet til å få fart på karrieren.»

Workshop i Girona i Spania og festivalen Visa pour l’Image i Perpignan i Frankrike

I september inviteres 30 studenter til en femdagers Canon-workshop i et flott katalansk gårdshus i Girona i Spania. Workshopen avsluttes med en overnatting på den internasjonale festivalen for fotojournalister i Perpignan.

På workshopen kan studentene utveksle ideer og bygge nettverk med kjente profesjonelle aktører i fotoverdenen, blant annet den prisbelønte fotojournalisten Brent Stirton, Fiona Shileds som er Head of Photography i avisen The Guardian, og Lars Lindemann som er Director of Photography for magasinet GEO i Tyskland. Gruppegjennomgang av porteføljer er en god arena for læring, der studentene vurderer hverandres arbeid og får profesjonell tilbakemelding på eget arbeid. Canon-ambassadør Paolo Verzone vil også holde en praktisk master class i lyssetting for deltakerne.

I tillegg til besøk på de viktigste utstillingene og kveldsvisningene på Visa pour l’Image, får studentene også mulighet til å delta på ytterlige porteføljevurderinger og øke nettverket sitt enda mer.

Hamburg Portfolio Review

Etter å ha finpusset porteføljen og lært hvordan de skal presentere arbeidet sitt i de ulike programmodulene, vil en gruppe på fem studentene få mulighet til å delta på Hamburg Portfolio Review. I løpet av den tre dager lange turen får hver av studentene delta på individuelle porteføljevurderinger og en rekke eksklusive møter med de viktigste redaktørene i bransjen. Hver deltaker får også et stipend på 2000 euro og kvalitetsutstyr fra Canon til sitt neste kreative kapittel.

Informasjon om søknads- og deltakelseskriterier for Canon Student Development Programme 2023 finner du her: https://www.canon-europe.com/get-involved/student-development-programme/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*