CEO i deet amerikanske investeringsselskapet BlackStone  har bygget opp kompetanse om Kina. Nå investerer han i oljeaksjer(Foto: BlackStone)
CEO Stephen A. Scwarzman  i det amerikanske investeringsselskapet BlackStone har bygget opp kompetanse om Kina. Nå investerer han i oljeaksjer(Foto: BlackStone)

Stephen A. Schwarzman er en  aktiv filantrop, som i 2013 var med på å opprette det internasjonale stipendprogrammet  «Schwarzman Scholars,» ved Tsinghua University i Beijing. Der utdanner han fremtidige ledere med kompetanse om Kina. Nå tror han på økende oljepris og satser på et nytt energifond. Schwarzman er også styreformann, administrerende direktør og en av grunnleggerne av verdens største kapitalforvalter Blackstone. Schwarzman har vært involvert i firmaets utvikling siden starten i 1985. Firmaet er i dag verdens største uavhengige alternative kapitalforvalter med $ 248 milliarder dollars, eller 2000 milliarder kroner. I 2017 ligger oljeprisen på sytti dollar fatet ifølge eksperter.

Beste mulighet

Blackstone må ikke forveksles med det amerikanske investeringsselskapet BlackRock Inc, der oljefondet har investert 23 milliarder kroner og eier 6,99 prosent ( stemmer for 7,08 prosent). Det dramatiske oljeprisfallet gjør at to av verdens største private oppkjøpsfond satser tungt på energisektoren. Blackstone, som er USAs største private oppkjøpsfond, skal hente 35 milliarder kroner til et nytt energifond, ifølge Dealbook. Fondet kalte før jul oljepriskollapsen en av de beste investeringsmulighetene på flere år.

Faller mer

-Vi vil begynne å se mer på oljerelaterte selskaper igjen, varslet toppsjef David I. Foley i Blackstone Energy Partners sa dette til Dagens næringsliv før jul. Apollo Global Management, er et annet aksjeond skal også hente penger for å kjøpe opp gjeld i energiselskaper. Flere tror priskollapsen på olje kan utløse et skred av konkurser, blandt små oljeselskaper i USA. Oppkjøpsbølgen startet etter at oljeprisen har falt 55 prosent siden juni, og investorer og analytikere advarer mot ytterligere fall i oljsprisen. De sveitsiske storbanken UBS AG er tredje største eier i Apollo med en eierandel på 2,96 prosent. Det norske oljefondet og BlackRock er største eiere i UBS. Goldman Sachs og Morgan Stanley, rådgivere for oljefondet er også store eiere i Apollo.

Sytti dollar fatet

Den amerikanske banken Citi Group skriver i en oppdatering at den begynner å se «håpefulle tegn» til bedring i oljeprisen, og at bensinetterspørselen øker i USA, og særlig Kina avsluttet året med bedre enn forventet etterspørsel. Her haar Blackstone gode kilder for informasjon. Kina kan altså bidra til å øke oljeprisen. Prisene ligger rundt 70 dollar fatet på olje for for levering i 2017 og 2018, ifølge rapporten. Prisingen av energiselskapene på den brede S&P 500-indeksen er nå den høyeste siden 2002. Basert på sluttkurs fredag ble sektoren priset til 16,6 ganger forventet fortjeneste det neste året, ifølge Factset. Siden nyttår har energiselskapene nedjustering sine anslag med over 27 prosent, skriver Nordic News / Nordens Nyheter.

CEO John J. Hannan i Apollo Investments kjøper opp gjeld i kriserammede oljeselskaper(foto: Apollo)
CEO John J. Hannan i Apollo Investments kjøper opp gjeld i kriserammede oljeselskaper(foto: Apollo)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*