Niclas Füllkrug var en dyktig fdebutant(Foto:Nptander)

Tysklands Niclas Füllkrug utliknet sju minutter før slutt og reddet 1-1 mot Spania.

Tyskland fikk en elendig start på VM og tapte 2-1 for Japan tirsdag. Søndag kveld ventet Spania på Al Bayt Stadium en times kjøretur utenfor Doha – og oppgaven var ikke blitt noe enklere.

Spanske Alvaro Morata sendte Spania i ledelsen etter 62 minutter og seks minutter før slutt utliknet Niclas Füllkrug til 1-1. Dette holdt seg kampen ut, men resultatet skaper utfordringer for tyskerne. Laget må vinne mot Costa Rica torsdag, skriver Svenska Dagbladet. Samtidig er de avhengig av at ikke Japan vinner mot Spania. Füllkrugs utlikning hadde avgjørende betydning på en dramatisk kveld i Qatar.

Det spanske landslaget nådde VM ved å enkelt vinne sin kvalifiseringsgruppe i Europa sin kvalifisering. Spania var trukket ut i gruppe B sammen med Sverige, Hellas, Georgia og Kosovo. Spania vant seks kamper i den, tapte mot Sverige og uavgjort mot Hellas.

VM for herrelandslag har blitt spilt siden 1930. Det har siden blitt spilt hvert fjerde år unntatt 1942 og 1946, da på grunn av den andre verdenskrig og dens innvirkning. Under VM-2018 i Russland ble Panama og Island de siste nye lagene som deltok i en VM-turnering. Dermed har 84 land deltatt i et VM gjennom historien. I 2022 vil minst ett nytt land til delta i turneringen når vertsnasjonen Qatar gjør sitt første verdensmesterskap

Brasil er landet som leder maratonbordet i VM. I likhet med Tyskland har de spilt 109 kamper i historien, men Brasil har også vunnet 73 av disse. De har tatt totalt 237 poeng i VM-sammenheng for herrelandslag. Norge ligger på plass 50 i historien ved å ha tatt totalt 9 poeng med 2 seire og 3 uavgjorte kamper gjennom tidene.

Tyske Miroslav Klose har scoret flest mål i VM-historien. Måltyven har scoret 16 mål totalt over fire spilte mesterskap.

Füllkrug skremte vettet av spanjolene(Foto: Nptander)