Oljefondet har aksjer for over tretten milliarder norske kroner i svenske vekstaksjer som stiger på den nordiske børsen Nasdaq OMX. Sedbank, Investor, SCA og Telia Sonera er selskaper som stiger kraftig på børsen. Disse aksjene øker med en milliard når kursen stiger med ti prosent. Børsene i Oslo og Stockholm antyder bedre økonomiske tider neste år.

Konsernsjef Jan Johansson(Foto:SCA)

 

Swedbank stiger tirsdag med nesten 5 prosent etter å ha rapportert sterkere enn ventet . Og nå , sjansene er at bankaksjer fortsetter oppover i de kommende ukene og månedene Det samme gjelder for aksjer som TeliaSonera , Investor og SCA , der oljefondet eier åtte prosent

 

Stiger på lang sikt
Aksjer stiger i forbindelse med en rapport har en tendens til å fortsette å gjøre det bra de kommende ukene og månedene. Det viser statistikk analytikere i E2 Trading har utarbeidet. Undersøkelsen viser også at jo sterkere reaksjon oppover, dessto sterkere langsiktige bevegelser .

Aksjer som faller i forbindelse med en rapport, har en tendens til å være svake de kommende ukene og månedene etter fremleggelsen. Markedsanalytiker Michael Canborn i IG Markets som samarbeider med E 2 Trading sier til Di.se at det ikke spiller irolle hvordan rapporten og prognoser så ut, det viktigste er hvordan aksjekursen utviklet seg i løpet av dagen. Swedbank har derfor en god sjanse for at den gode utviklingen fortsetter . Dette til tross for at banken anses som høyt verdsatt av noen analytikere , inkludert Credit Suisse, som advarer mot kursfall i aksjen.

Aksjer som faller faller mer

Det er en klar risiko for at Tele2, som så langt falt om lag 10 prosent etter sin rapport , fortsetter å være svak. Wallenberg-selskapet SKF, hvis aksjekurs falt etter at rapporten ble publisert, kan fortsette å falle . Positive rapport reaksjoner har også kommet fra Kommunikasjon , Axis , Castellum , Fabege , Getinge , Investor , SCA og TeliaSonera .

Følger børstrenden

Ifølge studien stiger aksjene med en gjennomsnittlig yield på 1,76 prosent i 20-dagers perspektiv , og 4,33 prosent på en 60 -dagers perspektiv , beregnet ut fra sluttkurs på dato for denne rapporten , ifølge E2 Trading og IG. Aksjene faller etter sin rapportering dato avkastning på 0,37 prosent i 20-dagers perspektiv , og 2,24 prosent i en tidshorisont på 60 dager, som er i tråd med hva markedet som helhet avkastning. E2 Trading undersøkelse omfatter 2276 rapporter fra andre kvartal 1998 til første kvartal 2011, skriver Nordens Nyheter .

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*