Arkitekter og entreprenører kan glede seg nå som Norsk Byggtjeneste AS og Bimbear AS har inngått et spennende samarbeid. De vil spare tid nå som distribusjon og kobling av BIM-objekter til produktene i NOBB – Norsk Byggevarebase er en realitet.

Brødtekst

Gjennom NOBB får du når tilgang til Bimbears BIM-bibliotek, mens du får tilgang til NOBBs produkt- og informasjonsdatabase gjennom Bimbear. Samarbeidet gjør det enklere for hele byggenæringen å finne relevant informasjon til sine prosjekter.

BIM+Bimbear+NOBB

Bimbear.com er en internasjonal inspirasjonsplattform, der arkitekter kan lese om arkitektoniske prosjekter og samtidig laste ned gratis BIM-objekter. BIM-objekter er informasjonsrike 3D-modeller som er lett å laste ned og enkel å håndtere for entreprenører, arkitekter, rådgivende ingeniører og andre som har behov for dem og kan enkelt importeres inn i CAD-systemer.

NOBB er byggenæringens største produkt- og informasjonsdatabase. NOBB oppdateres daglig og sørger for at brukerne får korrekt informasjon til enhver tid. Denne kvalitetssikringen gjør NOBB til et unikt verktøy for både leverandører og innkjøpere.

En viktig avtale

– Avtalen med Byggtjeneste som gir tilgang til NOBB er en milepæl for Bimbear. Vi har fokus på lette og brukervennlige objekter – laget av arkitekter med erfaring fra prosjektering – som er skapt for distribusjon gjennom digitale markedskanaler som NOBB. Vi har også lagt inn en kobling fra BIM-objektet til NOBB, noe som gjør det enkelt å hente relevant informasjon, rett fra produktene. Her sparer brukeren masse tid, sier daglig leder i Bimbear AS – Anders Golden Høgsnes.

Arkitektene elsker BIM

En undersøkelse utført av arkitektbedriftene i 2017, viser at 96 prosent av alle arkitekter bruker BIM i sine prosjekter.

– Vi merker oss etterspørselen fra arkitektene og vi synes det er gledelig å endelig kunne tilby en profesjonell, komplett og tilgjengelig løsning for våre produkter til bruk i prosjekteringsverktøy via bimbear.com, sier produktsjef i Superwood – Nis Skovholt. 

Byggtjeneste legger til rette for samhandling i nettverk i byggenæringen gjennom sine produkter og eierskap. Med Norsk Byggevarebase (NOBB), regelverket, dokumentasjon og miljøsertifisering kobler Byggtjeneste verdikjeden i byggenæringen sammen. Norsk Byggtjeneste AS eies av handel og industri representert gjennom Byggevareindustriens forening, Virke Byggevarehandel og BGF-fondet.

Ann-Kristin Schram(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*