President Donald Trump begynte best( Image: Youtube)

Sytti prosent av amerikanere som så debatten mellom president Donald Trump og presidentkandidat Joe Biden, var irritert etter seansen, og sytten prosent følte seg informert. Det var NrK`s korrespondent i USA Anders Magnus som henviste til en fersk undersøkelse i USA i natt norsk tid.

Samtlige tre debatter mellom presidentkandidatene Donald Trump og Joe Biden och debatten mellom visepresidentkandidatene Mike Pence og Kamala Harris, vil bli streamet og oversatt i alle skandinaviske land, skriver SVT.

Verste debatt noenside

Det var en rotede debatt der Donald Trump og Joe Biden tidvis avbrøt hverandre. Joe Biden var flinkere til å se inn i kamera, mens Donald Trump kom med ufine personlige angrep på Joe Bidens familie. Det var dette som i hovedsak irriterte amerikanerne under nattens sending. President Donald Trump var som en bulldozer som kjørte på mot Biden på vanlig måte. Joe Biden var etter en europeisk målestokk høfligere og mer intellektuell. Joe Biden fjernet enhver tvil om at han ikke var ved sinde fulle fem. Debatten var underholdene, men sa lite om hva de to kamphanene hadde av politisk program. Det som er klart etter debatten er at omkring ti prosent av de velgerne som ikke har bestemt seg vil avgjøre valget. Det mest skremmende i nattens debatt, var at president Donald Trump sa at han ikke utelukker voldelig uro dersom det blir uklarhet om valgresultatet, og han ga sin støtte til militsgrupper på høyre side i USA. VG har som overskift i sin nettavis natt til onsdag, at dette var den verste debatten noensind.

USA-ekspert Eirik Løkke sier til VG at det er vanskelig å fordøye den første debatten i presidentvalget 2020. VG skriver videre at Løkke mener at det var et selvmål av Biden å ikke fordømme Antifa skikkelig. Biden valgte i stedet å hevde at Antifa ikke er en organisasjon.Antifa er en antifascistisk og venstreorientert politisk bevegelse i USA som består av en rekke autonome grupper som tar sikte på å nå sine mål gjennom bruk av både ikke-voldelig og voldelig direkte handling snarere enn gjennom politisk reform, skriver Wikipedia.

Skattekutt i USA

Trump har innført store skattekutt, og har som mål å fjerne så mange statlige reguleringer som mulig. Har signert en historisk stor økonomisk krisepakke under koronapandemien og tatt til orde for å gjenåpne økonomien raskt, ifølge NrK. Biden kaller seg selv en forkjemper for USAs middelklasse. Han vil gi flere krisepakker for å stimulere nye og grønne arbeidsplasser og bekjempe økonomisk ulikhet. Vil reverersere deler av Trumps skattekutt. 

Joe Biden var best i nattens debatt(Foto: Pixabay)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*