FNs sikkerhetsråd behandlet konflikten mellom Russland og Ukraina ved Kertjsundet i Svartehavet mandag. FN-ambassadør Nikki Haley gikk til hart angrep mot Russland, og sa at president Donald Trump gjerne vil ha et godt forhold til russerne, men han legger til at USA ikke aksepterer Russlands handlemåte i Svartehavet, skriver Haley på Twitter

Vil ha godt forhold

FNs sikkerhetsråd behandlet konflikten mellom Russland og Ukraina ved Kertjsundet i Svartehavet mandag. FN-ambassadør Nikki Haley gikk til hart angrep mot Russland, og sa at president Donald Trump gjerne vil ha et godt forhold til russerne, men han legger til at USA ikke aksepterer Russlands handlemåte i Svartehavet,ifølge Haley på Twitter

Krisemøte mandag

 

FNs sikkerhetsråd har innkalt til et krisemøte mandag etter at Russland skjøt og tok kontroll over tre ukrainske fartøy i Svartehavet søndag.Det opplyser USAs FN-ambassadør Nikki Haley på Twitter.

-For å følge opp internasjonal fred og sikkerhet må Russland straks opphøre sin ulovlige oppførsel og respektere alle lands rettigheter og friheter, skriver Nikky Haley på Twitter.

Skadet i trefninger

Det var Ukraina og Russland som ba om møtet i FN`s sikkerhetsråd, opplyser kilder til nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse fra den ukrainske marinen tidligere søndag ble det varslet at to fartøy var truffet, et av dem er kanonbåten Berdyansk. Russiske styrker hadde også ha tatt kontroll på over totalt tre ukrainske fartøy.Sent i går kveld bekreftet den russiske sikkerhetstjenesten FSB at de har skutt mot og tatt kontroll over tre ukrainske militærfartøy ved Krim-halvøya. De russiske styrkene skal ha pågrepet over 20 ukrainske sjømenn på skipene. Ifølge ukrainske myndigheter skal seks være skadd, to av dem alvorlig, skriver Associated Press.

FSB bekrefter angrep

Den russiske sikkerhetstjenesten FSB bekreftet søndag at de har bordet og gjennomsøkt de ukrainske militærfartøyene ved Kertsjstredet.

– For å stoppe de ukrainske militærfartøyene brukte vi våpen, bekreftet en talsperson fra FSB.

Ukrainas president Petro Porosjenko foreslo at parlamentet erklærer unntakstilstand etter at Russland skjøt mot ukrainske fartøy i Svartehavet. Parlamentet vedtok unntakstillstand i tretti dager, skriver Nordic News.

.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*