Frederic Oudea leder franske Societe Generale
Frederic Oudea leder franske Societe Generale

Banksektoren steg kraftig på de internasjonale børsene mandag. Blant de 10 selskapene med den største økning var syv av dem banker og seks av dem italienske.Kursoppgangen for de italienske bankene var drevet av en positiv analyse fra Credit Suisse, som ser potensialet i denne sektoren sektoren. De italienske bankene har fått konkurransefordeler som kan utkonkurrere andre banker på markedet,skriver Bloomberg News.

Banco Populare økte med på 12,5 prosent, mens Banca Popolare di Sondrio og Monte Paschi fulgt med økninger på 7,1 og 4,9 prosent . den kriserammede italienske banken Uni Credit har steget med 99,1 prosent på ett år(kurs 6,63 euro mandag). Den spanske storbanken Banco Santander har steget med 32 prosent det siste året. Mens den franske banken Societe Generale har steget med 74,4 prosent på det siste året, ifølge euroinvestor. Dermed har bankskjer i de store latinske landene steget i gjennomsnitt 68 prosent. Oljefondet eiere aksjer i italienske unicredit,spanske Banco Santander og franske Societe Generale for NOK 21 148 millioner. Dersom kursoppgangen fortsetter med dagens takt øker verdien med 15 milliarder kroner på ett år. Opp fire prosent

Den sveitsiske legemiddelselskapet Novartis steg 3,6 prosent. Etter at selskapet rapporterte positive resultater fra en fase 3 studie av et middel for kronisk hjertesvikt . Studiet av stoffet med LCZ696 tidlig konklusjon basert på sterke foreløpige resultater viser at medisinen forlenger levealder for pasienter og reduserer antall sykehusinnleggelserpå grunn av hjertesvikt. Verre så det ut for den norske fiskeselskapet Marine Harvest som falt 1,7 prosent. Selskapet står trolig overfor bøter på opp til 10 prosent av sin globale omsetning fordi det har gjennomført et oppkjøp av selskapet Morpol før EU har godkjent avtalen ifølge nyhetsbyrået Direkt .

Nordiske banker opp

På Stockholmsbørsen steg også svenske og danske bankaksjer banker og russiske aksjer» i spissen for økningen. når du lukker opp 1,3 prosent til 422 og OMXS30 -indeksen steg 1,4 prosent til 1365, og omseatte nær 15 milliarder svenske kroner. Dermed ser bekymringer over Krim-halvøya ut til å ha avtatt, etter helgens diplomatiske forhandlinger mellom USA og Russland om Ukraina. Russiske tropper trekker seg gradvis bort sier en talsmann for Ukraina ifølge AFP. Videre indikerer Volvo hovedaksjonær og aktivist fondsselskapet Cevian Capital at deres tillit til Volvos nåværende lønnsomhetsprogrammet fortsatt er intakt , og dermed forventes det over 10 prosents driftsmarginfra det svenske kjøretøykonsernet med stor norsk eierandel. Kombinert med en tro på et generelt gunstig lastebil-marked ser Cevian en fremtidig verdi på Volvo » godt over » dagens aksjekurs . Det fremgår Cevian Capital administrerende partner og co – grunnlegger Christer Gardell i et intervju med SIX News. Volvo-aksjen stegdermed 1,2 prosent, skriver Nordens Nyheter .

Styreleder Guiseppe Vita i italienske UniCredit
Styreleder Guiseppe Vita i italienske UniCredit

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*