Talsmann Mike Johnson i Representantenes hus er fotografert av Wall Street Journal.

WASHINGTON – Husets speaker Mike Johnson planlegger å bringe separate regninger som finansierer Ukraina, Israel og Taiwan til Representantenes hus, i en manøver med sikte på å bryte en månedslang fastlåsning over en 95 milliarder dollar utenlandshjelpspakke Senatet vedtok tidligere i år, skriver Wall Street Journal.

Andre kongressledere for begge partier og president Joe Biden hadde oppfordret Johnson til å ta opp Senatets lovforslag. I stedet deler Johnson opp bistanden i et forsøk på å omgå en stor blokk av republikanere som lenge har motsatt seg å sende mer penger til Ukraina. Disse GOP-holdoutene, sammen med noen demokrater som har surnet på mer bistand til Israel, kunne vært nok til å senke en samlet regning med henblikk på å hjelpe Ukraina.

Moskva kritiserte lørdag godkjenningen fra det amerikanske representantenes hus for en hjelpepakke til Ukraina, Israel og Taiwan, ifölge Moscow Times.

"Tildelingen av amerikansk militærhjelp til Ukraina, Israel og Taiwan vil forverre globale kriser," sa utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova på Telegram.

Hun kalte bistand til Kiev «direkte støtte til terroraktiviteter» og sa at bistand til Taiwan representerte «innblanding i Kinas indre anliggender».

Støtte til Israel representerer "en direkte vei til en enestående forverring av situasjonen i regionen," la Zakharova til.Tidligere lørdag sa Russlands presidenttalsmann Dmitrij Peskov at beslutningen om å gi bistand til Ukraina "vil berike USA ytterligere og ødelegge Ukraina enda mer, ved å drepe enda flere ukrainere på grunn av Kiev-regimet," rapporterte det statlige nyhetsbyrået TASS.

Lovgivere i det amerikanske representantenes hus vedtok lovgivning i en sjelden lørdagssesjon som gir bistand til Ukraina og Israel, styrker Taiwan, samtidig som de truer med et forbud mot TikTok hvis det ikke klarer å selge seg fra Beijing.

Representantenes hus i USA har altså stemt gjennom drøyt 60 milliarder dollar til Ukraina i løpet av lørdagen. Speaker Mike Johnson ga endelig ut et søtet tilbud for å blidgjøre de mest motvillige republikanerne.

Med stemmetallene 311 ja til 112 nei, ble den sterkt forsinkede støttepakken til Ukraina stemt gjennom den amerikanske kongressens Representantenes hus like før klokken åtte lørdag kveld, svensk tid. Dette betyr at Ukraina i løpet av få dager kan forvente militærstøtte verdt 60 milliarder dollar fra USA. Dette tilsvarer cirka 655 milliarder svenske kroner. 

Dette betyr at Ukraina i løpet av få dager kan forvente militærstøtte verdt 60 milliarder dollar fra USA. Dette tilsvarer cirka 655 milliarder svenske kroner. Dimitri Peskow, talsmann for president Vladimir Putin og Kreml, sier at fler ukrainere vil bli drept( Foto: Kremlin). Med stemmetallene 311 ja til 112 nei, ble den sterkt forsinkede støttepakken til Ukraina altså stemt gjennom den amerikanske kongressens Representantenes hus like før klokken
 åtte lørdag kveld, svensk tid.


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*