Styret i Orkla Foods Europe har utnevnt Aku Vikström (52) til ny CEO. Han vil etterfølge Atle Vidar Nagel Johansen, som siden oktober 2023 midlertidig har fungert i stillingen. Aku Wikström er fotografert av Orkla AS, skriver Nordens Nyheter.

-Etter en omfattende rekrutteringsprosess er vi glade for at Aku Vikström har takket ja til stillingen som ny CEO. Han har gjennom mange år skapt verdier i flere ulike CEO-stillinger under forskjellige eierstrukturer. Han har dessuten en dyp forståelse for forbrukersektoren og sterke lederegenskaper kombinert med en strategisk tankegang, sier Xavier Belison, styreleder i Orkla Foods Europe.

Aku Vikström er for tiden CEO i NoHo Partners, som er notert på Helsinkibørsen. NoHo Partners er Nordens største børsnoterte restaurantselskap, med en portefølje på mer enn 250 serveringssteder.

Før sin nåværende stillinger var han CEO i Royal Ravintolat, det største privateide restaurantselskapet i Finland. Han har tidligere lang erfaring fra Mars-konsernet, blant annet som leder for Mars Petcare i Polen og leder for Mars i Finland og Baltikum.

Vikström har en bachelor grad i marketing fra University of Lincolnshire & Humberside og videreutdanning ved London Business School, Global Business Consortium.

-Hans omfattende erfaring fra merkevare- og matvirksomheter er svært relevant for å utvikle Orkla Foods Europes sterke merkevareposisjoner og bidra til å øke vår verdiskapning. Vikström har inngående kjennskap til det nordiske marked i tillegg til ytterligere internasjonal erfaring, noe som er en god erfaring når man skal lede et selskap med virksomhet i mer enn ti land, sier Xavier Belison.

-Jeg ser fram til å slutte meg til Orkla Foods Europes team og bli en del av et selskap med en imponerende samling av velkjente merkevarer som på en positiv måte påvirker hverdagen til millioner av mennesker. Jeg ser frem til sammen med dyktige medarbeiderne hos Orkla å bygge videre på denne sterke arven, sier Aku Vikström.

Aku Vikström vil seneste senest i september starte i sin nye stilling. Atle Vidar Nagel Johansen vil samtidig returnere til sin stilling som EVP & Investment Executive i Orkla ASA.

-Jeg vil takke Atle Vidar Nagel Johansen for hvordan han har ledet selskapet i interimperioden. Han har på en utmerket måte startet arbeidet med å iverksette selskapets nye strategi i hele organisasjonen, sier Xavier Belison.

Orkla Foods Europe er det største heleide porteføljeselskapet i Orkla. Selskapet hadde i 2023 en omsetning på 20,3 mrd. kroner og et driftsresultat EBIT (adj.) på 2,3 mrd. kroner. Selskapet hadde ved årsskiftet ca. 5.600 ansatte i 12 land.

Orkla Foods Europe tilbyr kjente lokale merkevarer til forbrukere i Norden, Baltikum og Sentral-Europa. Produktene selges hovedsakelig gjennom dagligvarekanalen, men selskapet har også sterke posisjoner innenfor storhusholdning, kiosker og bensinstasjoner. Blant mange velkjente merkenavn i porteføljen er Felix, TORO, Grandiosa, Stabburet, Vitana, Hamé (inkl. Majka), Abba, Fun, Beauvais, Paulúns, Den Gamle Fabrik og Kalles.

Oslo, 20. mars 2024

For ytterligere kommentarer, vennligst kontakt:

Dag Olav Stokken

Kommunikasjonsdirektør Orkla Foods Europe

00 47 916 65 078 / dag.olav.stokken@orkla.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*