ABB selger britisk konsulentselskap til tysk selskap( Foto: ABB)

TÜV Rheinland signerer en avtale om å kjøpe ABBs britiske tekniske ingeniørrådgivning, en del av ABBs Energy Industries-divisjon. TÜV Rheinland vil integrere denne delen i sin Industrial Services & Cybersecurity-virksomhet i Storbritannia. Transaksjonen forventes å avsluttes i Q2 2023. TÜV Rheinland signerer avtale om å kjøpe en del av ABBs Energy Industries-divisjon, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet skriver at Kombinert virksomhet vil skape et fullservicetilbud til høyrisikoindustriene, støtte kunder i energiomstillingen og energisikkerhet vil gi strategisk vekst av tjenester for sikkerhet, risiko og integritetsstyring

ABBs britiske tekniske ingeniørrådgivning, inkludert et nettverk av underleverandører og samarbeidspartnere, har rundt 160 personer som opererer fra to hovedsteder i nordøst og nordvest i England. Et spesialistteam av tekniske eksperter hjelper globale energikunder med å forbedre prosesssikkerhet, utstyr og eiendelers integritet samt teknisk design for nye og eksisterende industrianlegg.

Den kombinerte virksomheten vil skape en skalerbar, bredbasert teknisk ingeniørleverandør som leverer et fullservicetilbud til høyrisikoindustriene, og støtter kunder i energiomstillingen og energisikkerhet.

«Vi ser frem til å skape vekst, stabilitet og muligheter i en tid hvor vi ser økt etterspørsel etter bærekraft, avkarbonisering og forretningskontinuitet,» sa Gareth Book, administrerende direktør i TÜV Rheinland UK. «ABBs britiske tekniske ingeniørrådgivning vil utfylle de eksisterende risiko-, sikkerhets- og integritetsstyringstjenestene levert av TÜV Rheinland. Vårt mål er å bygge videre på de langvarige kundeforholdene og tilliten som ABB og TÜV Rheinland har etablert i Storbritannia i løpet av de to siste tiår.»

Industri i medvind

«Vår tekniske ingeniørvirksomhet er høyt anerkjent for verdien den tilfører kundene, og har betydelige muligheter for vekst, muliggjort av sterk industri medvind når vi navigerer i energiomstillingen,» sa Troy Stewart, leder av ABB Energy Industries UK. «Denne salget følger en toårig strategisk gjennomgang av vår portefølje og har som mål å akselerere den fortsatte veksten av virksomheten. TÜV Rheinland er et utmerket nytt hjem for teknisk ingeniørkonsulentvirksomhet, hvor det kan realisere sin spennende vekstmulighet og skape kundeverdi .»

150 år dedikert til sikkerhet. Siden 1872 har TÜV Rheinland vært forpliktet til å gjøre teknologi trygg for mennesker og miljø. Fra dampmaskiner til digitalisering har det som startet som en regional forening for overvåking av dampkjeler vokst til en global leverandør av testtjenester. I dag sørger TÜV Rheinland for sikkerhet og kvalitet på nesten alle områder av næringslivet og livet. Denne felles forpliktelsen forener mer enn 20 000 ansatte. De genererer årlige inntekter på 2 milliarder euro. TÜV Rheinlands eksperter tester tekniske systemer og produkter over hele verden, støtter innovasjoner innen teknologi og virksomhet, trener folk i en rekke yrker og sertifiserer styringssystemer i henhold til internasjonale standarder. Ved å sikre sikkerhet og bærekraft former TÜV Rheinland også fremtiden. Siden 2006 har TÜV Rheinland derfor vært medlem av FNs Global Compact for mer bærekraft og mot korrupsjon. Nettsted: www.tuv.com

Din kontakt for redaksjonelle spørsmål:

TÜV Rheinland pressekontor, tlf.: +49 221/8 06-21 48.

Jacob Wallenberg er nestleder i styret i ABB-gruppen(Foto: ABB)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*