Opposisjonen i Ungarn innkaller til en ekstra parlamentsavstemning om Sveriges Nato-medlemskap på mandag. Tyrkia og Ungarn har fortsatt ikke sagt ja til den svenske søknaden. Det ungarske partiet Fidesz og statsminister Viktor Orbán blir ikke med, skriver svenske aviser.

«Putins tjener» kaller opposisjonspolitiker Agnes Vadai derfor den ungarske statsministeren på Facebook, og mener boikotten i Ungarn tjener Vladimir Putins Russland og ikke Nato.

Sverige fikk et ja fra Tyrkia til Nato-medlemskap under Nato-toppmøtet i Vilnius tidligere denne måneden. Det er ventet at det tyrkiske parlamentet formelt vil godkjenne Sveriges søknad i oktober.

Det skjer etter at president Recep Tayyip Erdogan stilte en rekke krav til Sverige for å bli godkjent. Det er uklart om Tyrkia vil stemme ja til svensk medlemsskap i NATO før parlamentet er samlet igjen til høsten. Koranbrenningene i Sverige og Danmark kan ha endret planene for Tyrkia og statsminister Victor Orban har sagt at Ungarn følger Tyrkia i dette spørsmålet. Fotografiet tatt av NATO under møtet i Vilnius i juli , viser at partene er enige. De diplomatiske tumultene i muslimske land kan ha forsinket saksgangen for generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*