TalkTalk er rammet av hackerskandale. Gjerningsmann er antagelig en 15-åring! (Foto: BBC)
TalkTalk er rammet av hackerskandale. Gjerningsmann er antagelig en 15-åring! (Foto: BBC)

 

En 15 år gammel gutt er pågrepet i Nord-Irland i forbindelse med hackingangrepet på teleselskapet Talktalk , melder Scotland Yard mandag kveld. Det nord-irske politiet uttaler til BBC at et hus ble ransaket i Antrim mandag ettermiddag ca kl 16:20 GMT, og at gutten ble arrestert, mistenkt for brudd på loven om misbruk av datateknologi (Computer Misuse Act).

15-åringen har blitt tatt i forvaring på Antrim politistasjon i Nord-Irland og blir avhørt av etterforskere fra det nord-irske varianten av KRIPOS. Politiet er fortsatt på stedet mandag kveld, og undersøkelser pågår. En politiuttalelse meddelte at dette var en felles gransking som involverer Police Service of Northern Ireland (PSNI), og detektiver fra Metropolitan Police Cyber ​​Crime Unit (MPCCU).

Nyheten om at Talktalk-nettstedet hadde blitt rammet av en «betydelig og vedvarende cyber-angrep», dukket opp i media forrige uke. Telefoni og bredbåndsleverandøren, som har over fire millioner kunder i Storbritannia, informerte om at bankdetaljer og personlige opplysninger kan ha blitt hacket og lekket til angriper. Etterforskningen ble igangsatt torsdag. Selskapet sier at det ikke vet hvor mye av sin kundeinformasjon som var kryptert.
I helgen sa Talktalk-sjefen at hacking-angrepet var «mindre» enn opprinnelig antatt. Dido Harding sa at kredittkortdetaljer som ble stjålet ikke var komplette, og informasjonen derfor ikke kan ha vært nok til å ta ut penger «på egen hånd».

Dido Harding, CEO Talk Talk sliter etter cyber-angrep (Foto: dailymail.co.uk)
Dido Harding, CEO Talk Talk sliter etter cyber-angrep (Foto: dailymail.co.uk)

Bedriftsledere i Storbritannia har reagert sterkt på det som har skjedd, og sier de vil styrke sikkerheten for å takle cyber kriminalitet som en reaksjon på Talktalk-angrepet. På mandag sa parlamentsmedlemmer at de ønsker en gransking av angrepet som har utsatt millioner av kunder for brudd på personvernet og utsatt dem for risiko for svindel.
Kulturminister Ed Vaizey fortalte Underhuset at regjeringen ikke var mot obligatorisk kryptering for firmaer som har kundedata-registre.

Aksjer i telekomselskapet falt mer enn 12% i i løpet av mandag, som kommer i tilllegg til selskapets kursfall fra forrige uke, da nyheten om angrepet først dukket opp.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*