Opptil 600 km på én enkelt lading. Så langt vil Volvos neste generasjons kraftige elektriske lastebil kunne kjøre. Den lengre rekkevidden representerer et gjennombrudd for langdistansetransport med null utslipp av enderør. Elektrifiseringen av tunge lastebiler fortsetter over hele verden og lengre avstander blir nå en mulighet.  

Neste år lanserer Volvo en ny langdistanseversjon av sin FH Electric som vil kunne nå opptil 600 km på én lading. Dette vil gjøre det mulig for transportselskaper å kjøre elektriske lastebiler på interregionale og langdistanseruter og kjøre en hel arbeidsdag uten å måtte lade. Den nye Volvo FH Electric vil bli lansert for salg i løpet av andre halvdel av 2025.

«Vårt nye elektriske flaggskip vil være et flott supplement til vårt brede utvalg av elektriske lastebiler og muliggjøre transport uten eksosutslipp også på lengre avstander. Det vil være en flott løsning for transportselskaper med høy årlig kjørelengde på sine lastebiler og med et sterkt engasjement for å redusere CO2, sier Roger Alm, President Volvo Trucks.

Fem år med elektrisk lederskap
Muliggjøringen for rekkevidden på 600 km er Volvos nye drivlinjeteknologi, den såkalte e-akselen, som skaper plass til betydelig mer batterikapasitet ombord. Mer effektive batterier, et ytterligere forbedret batteristyringssystem og generell effektivitet i drivverket bidrar også til den utvidede rekkevidden.
Volvo Trucks er en global leder innen mellom- og tunge elektriske lastebiler med åtte batterielektriske modeller i sin portefølje. Det brede produktspekteret gjør det mulig å elektrifisere by- og regiondistribusjon, bygg, avfallshåndtering og snart langtransport. Volvo har så langt levert mer enn 3800 elektriske lastebiler til kunder i 46 land rundt om i verden.

«Transportsektoren står for syv prosent av globale karbonutslipp. Batteri-elektriske lastebiler er viktige verktøy for å redusere klimaavtrykket. Foruten de viktige miljøgevinstene som elektriske lastebiler gir, tilbyr de lastebilsjåfører et mye bedre arbeidsmiljø, med mye lavere nivåer av støy og vibrasjoner, sier Roger Alm.

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til kresne profesjonelle kunder med sitt komplette utvalg av mellom- og tunge lastebiler. Kundestøtte tilbys via et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i rundt 130 land. Volvo-lastebiler er satt sammen i 12 land over hele verden. I 2023 ble omtrent 145 000 Volvo-lastebiler levert over hele verden. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsutstyr og marine- og industrimotorer. Konsernet leverer også komplette løsninger for finansiering og service. Volvo Trucks arbeid er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøomsorg.

Roger Alm er sjef for Volvos elektriske lastebildivisjon(Foto: Volvo/Cision).


ews.cision.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*