Ursula von der Leyen, European Parliament.

Fremskrittspartiet har 50-årsjubileum noe som behørig blir markert på landsmøtet på Gardermoen. Partilederen la vekt på de politiske og samfunnsmessige utfordringene som gjorde at partiet ble dannet på Saga Kino i Oslo for 50 år siden, er veldig sammenlignbare med dagens situasjon.

– Vi fortsetter Anders Langes kamp for enkeltmennesket i dag. Det er mange likhetstrekk mellom 1973 og 2023. Det er en kraftig påminner om at vi aldri kan ta friheten vår for gitt i kampen for demokrati, ytringsfrihet og alle de andre verdier som forener oss som parti. Det er også en påminner om at det fortsatt er stort behov for et sterkt Fremskrittsparti som forsvarer disse verdiene, sa Listhaug fra talerstolen.

Offensiv partileder

Sylvi var ifølge en pressemelding fra Frp i storform og strålte fra talerstolen. Det var en tydelig og offensiv partileder som talte til landsmøtet hvor hun la vekt på den nye utfordrende sikkerhetspolitiske situasjonen i verden, med krig i Ukraina og et ekspanderende Kina.

– FrP har alltid vært et forsvarsparti, og etter den kalde krigen var vi nokså alene om å advare mot å bygge ned forsvaret. Dessverre har Norge sammen med svært mange andre land vært naive når det kommer til Russland. Landene i Øst-Europa var de som lærte av historien. FrP skal alltid være garantisten for et sterkt norsk forsvar, sa Listhaug til stor applaus fra salen.

Partilederen minnet også om at forsvars- og sikkerhetspolitikk handler mer om bare Forsvaret, det handler også om globalisme og handel.

Her tar ledelsen feil

– Det viktigste av alt er frihet, derfor må den demokratiske verden samarbeide om hvordan handelen med udemokratiske regimer skal håndteres. Første bud er å skrote arbeidet med en handelsavtale med Kina. Norge skal stå på rett side i historien – og det er ikke på samme side som diktaturer, så Listhaug.

Familiepolitikk ble viet mye oppmerksomhet i partilederens tale. Med et sosialistisk styre mister familien både valgfrihet og økonomisk selvstendighet. Sjefen for den europeiske sentralbanken ESB, ønsker Sverige velkommen inn i pengeunionen i det året Sverige har formannskapet i EU. Norge bør danne en flerpartiregjering omkring Arbeiderpartiet og Høyre for å drive EU-debatten videre. Britisk Brexit har heller ikke gjort livet lettere for våre samarbeidspartnere på de britiske øyer i vest. Partiets nye 1. nestleder Hans Brimi bør forklare om nødvendigheten av en ny norsk EU-debatt.

Christine Lagarde er sjef for den europeiske sentralbanken ECB og ønsker Sverige velkommen i Euro-samarbeidet(Foto: ESB)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*