Poker er i stadig utvikling, med spillere som søker de beste miljøene for å finpusse ferdighetene sine og maksimere inntektene. Nylig tok Jon Kyte, en av Norges fremste pokerspillere, beslutningen om å flytte utenlands. 

Denne beslutningen er stor, ikke bare for Kytes karriere, men også for det norske pokermiljøet. Bli med oss videre for å se på årsakene bak Kytes beslutning, implikasjonene for hans karriere, og hva dette har å si for fremtiden av poker i Norge.

Jon Kyte: En pokerprofil og pokersider på nett

Jon Kyte har vært en fremtredende figur i norsk poker i flere år. Har har imponert både online og live turneringer, og har opparbeidet seg betydelige pengepremier, respekt i pokermiljøet og en lojal tilhengerskare. Noen av hans største prestasjoner inkluderer:

  • Vunnet over 10 millioner norske kroner i premiepenger i 2023.
  • Regelmessig rangert blant toppspillere på globale pokerrangeringer.
  • Deltatt i internasjonale pokerturneringer med gode resultater.

Ønsker du å spille poker i Norge? Da anbefaler vi å sjekke ut de beste pokersidene i Norge, og velge en pokerside fra operatører oppført på svindel.info/nettcasino/nettpoker/. Disse sidene er nøye testet, vurdert og rangert – for å gi spillere de tryggeste og beste pokersider i Norge. 

En rolig spillestil

Kyte er kjent for sin analytiske tilnærming og ro under press. Hans evne til å lese motstandere og gjøre kalkulerte trekk har gitt ham et rykte som en strategisk mester. Denne spillestilen har ikke bare brakt ham suksess, men også respekten fra medspillere og pokerentusiaster verden over.

Årsaker til flyttingen

Skattemessige hensyn

En av de største årsakene til Kytes beslutning om å flytte, er de høye skattesatsene på pokergevinster i Norge. Norske regler krever at pokerspillere med bostedsadresse i Norge må skatte 27% på premiepengene de vinner. Dette betyr at en betydelig del av Kytes inntekter fra poker går til skatt.

– Jeg har tenkt på å gjøre det i flere år, men i fjor tok jeg spillet til et nytt nivå. Det ble derfor naturlig å flytte nå, forteller Kyte i et intervju med Nettavisen.

Manglende muligheter i Norge

Situasjonen ble ytterligere forverret da PokerStars, en av de største pokersidene, trakk seg ut av det norske markedet. Dette begrenset mulighetene for norske spillere til å delta i store online turneringer, inkludert VM på nett.

“Det er vanskelig å leve av å være profesjonell pokerspiller i Norge” – Jon Kyte.

Valg av Østerrike

Kyte har nå bosatt seg i Wien, Østerrikes hovedstad, som har gunstigere skattepolitikk for pokerspillere. Østerrike, sammen med land som Danmark, Sverige, og Finland, har langt mer vennlige skatteregler, noe som gjør det lettere for profesjonelle pokerspillere å beholde en større del av gevinstene.

Implikasjoner for Kytes karriere

Økonomiske fordeler

Flyttingen til Østerrike vil sannsynligvis resultere i betydelige økonomiske fordeler for Kyte. Med lavere skattesatser kan han beholde en større del av sine gevinster, noe som kan reinvesteres i hans pokerkarriere, for eksempel ved å delta i flere internasjonale turneringer.

Større tilgang til internasjonale turneringer

Å bo i Østerrike gir Kyte bedre tilgang til en rekke europeiske pokerturneringer, samt enklere reiser til store turneringer i USA og andre deler av verden. Dette kan øke hans synlighet på den internasjonale scenen og gi ham flere muligheter til å konkurrere mot de beste spillerne i verden.

Den norske pokerscenen

Utfordringer i Norge

Ifølge Tobias Jelsa Leknes, leder i Norsk Pokerforbund, har norsk poker lenge blitt motarbeidet av gjeldende spillpolitikk. Poker er fortsatt ulovlig utenfor regulerte turneringer og private hjem, og den intensiverte jakten på utenlandske spillselskaper har ført til en økning i uregulert spilling på mindre trygge plattformer.

Fremtidsutsikter

Til tross for utfordringene er det tegn til optimisme. Norsk Tipping vurderer muligheten for å tilby poker, og det er dialog om mulige lovendringer som kan gjøre live-poker mer tilgjengelig. Dette kan inkludere tillatelse til å arrangere små turneringer på klubbhus eller grendehus, noe som kan gi et løft til det norske pokermiljøet.

Andre kjente norske pokerspillere

I tillegg til Jon Kyte, finnes det flere andre norske pokerspillere som har gjort seg bemerket på den internasjonale pokerscenen. Disse spillerne har oppnådd gode resultater og bidratt til å sette Norge på pokerkartet.

Annette Obrestad

Annette Obrestad er en av Norges beste pokerspillere. Hun ble internasjonalt anerkjent da hun som 18-åring vant World Series of Poker Europe (WSOPE) Main Event i 2007, noe som gjorde henne til den yngste spilleren noensinne til å vinne et WSOP-armbånd. Obrestad har også markert seg sterkt i online poker, hvor hun har vunnet store summer under brukernavnet «Annette_15». 

Gudfaren av norsk poker

Thor Hansen er ofte omtalt som «Gudfaren av norsk poker«. Han har en lang og suksessrik karriere som strekker seg over flere tiår. Hansen har vunnet to WSOP-armbånd og har cashet i en rekke store turneringer verden over. 

Hansen har også vært en mentor for mange norske pokerspillere og har hatt en stor innflytelse på utviklingen av poker i Norge. Til tross for helseproblemer de siste årene, har Hansen fortsatt å konkurrere og vinne på høyt nivå.

Felix Stephensen

Stephensen ble kjent for den norske offentligheten da han i 2014 kom på andreplass i World Series of Poker Main Event (wsop.com), og dermed sikret seg en premiepott på over fem millioner dollar. Hans prestasjon i WSOP Main Event har vært en av de største enkelthendelsene i norsk pokerhistorie. Som Kyte har også Felix flyttet fra Norge, og bor nå sammen med venner i London. 

Aylar Lie

Aylar Lie, kjent fra underholdningsbransjen, har også gjort seg bemerket i pokerverdenen. Hun har deltatt i flere internasjonale turneringer og har oppnådd respektable resultater. Lie har vært en aktiv ambassadør for poker i Norge og har bidratt til å øke interessen for spillet blant nye spillere.

Konklusjon

Jon Kytes beslutning om å flytte til Østerrike er et strategisk valg drevet av skattemessige hensyn og mangel på muligheter i Norge. Flyttingen representerer et tap for det norske pokermiljøet, men kan samtidig fungere som en vekker for myndighetene om at vi trenger en reform av norsk spillpolitikk

For Kyte personlig vil denne flyttingen sannsynligvis åpne nye dører og gi ham de nødvendige ressursene til å fortsette sin suksessfulle pokerkarriere på den internasjonale scenen. Vi ønsker han lykke til!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*