Finansmannen Harald Mix er her fotografert av Tidninbgarnas Telegrambyrå.

Gruveselskap Kaunis jern i Pajala kommune og kommende stålprodusent Stegra i Boden ønsker å bygge et pelletsanlegg i Narvik. De to selskapene leter fortsatt etter en tredjepart for å gjøre planene i Boden og Shellefteå til virkelighet. Pelletsanlegget vil gi rundt 200 arbeidsplasser og målet er at det skal være i drift i begynnelsen av 2030.

Gruvbolaget Kaunis iron i Pajala kommune og den blivende stålprodusenten Stegra i Boden, som vil bygge et pelletsverk i Narvik. SVT skriver at de to selskapene får inn en tredje part for att planene skal bli verklighet.

Pelletsverket skulle gi omkring 200 jobber og målet er at anlegget skal være i drift i begynnelsen av 2030.

Skandinavisk næringspark

Utbyggingen av næringsparken, som inkluderer pelletsanlegget, vil koste rundt 2,5 milliarder norske kroner, som tilsvarer drøyt 2,4 milliarder i svenske kroner.Den tyske bilprodusenten Volkswagen har den største eierandelen med 21 prosent i Norhvolt i Shellefteå. Norhvolt har varslet 1600 ansatte om oppsigelser på markedssituasjonen for bilbatterier i verden.

Da Harald Mix nylig besøkte Carnegie Banks i Stockholm(hvor han gjennom Altor,er eier)den nye podcasten Montrosepodden, der han delte han sitt syn på
den nåværende investeringssituasjonen i Nord-Sverige.

Harald Mix har vært grunnlegger og konsernsjef i Altor Equity Partners, et privat equity-fond med fokus på å investere i og utvikle mellomstore selskaper i Nord-Europa. Han har værtvstyreformann og medgründer av Vargas Holding, et verdipapirforetak og en bedriftsbygger med fokus på klimaomstilling. Vargas Holding har vært medgründer av flere selskaper, inkludert den ledende europeiske svenske liion batteriprodusenten Northvolt og H2Green Steel,har etablert den første kommersielle produsenten av fossilfritt stål. Før han etablerte Altor i 2003, var Mr. Mix medgründer og viseadministrerende direktør i IK Investment Partners, hvor han fokuserte på private equity-investeringer i Norden. Tidligere jobbet han i hovedinvesteringsgruppen til First Boston Corporation og hos Booz Allen & Hamilton. Han har sittet i flere styrer, inkludert Carnegie Investment Bank og Kinnevik, skriver Nordens Nyheter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*