Utestedet Fire fine har sitt navn fra sangen «Fire fine lænestola», og som i sangen er beliggenheten på den såkalte «beste tomta i byen». Fire Fine er et av byens største og mest besøkte utesteder, og nå ønsker de å bidra til effektiv smittesporing dersom en smitte vil kunne spores tilbake til en av deres gjester.
Fire Fine er nok ett utsted som nå har åpnet for frivillig besøksregistrering og byens utesteder viser at de ønsker å være et trygt sted å være, som tar ansvar for sine gjester og ansatte.
På fredagens pressekonferanse stilte Dagbladet spørsmål om smittebyrden ved serveringsstedene og utestedene. Folkehelseinstituttet (FHI) påpekte at de ikke hadde nok grunnlag til å si noe om situasjonen. Erna Solberg tilførte følgende til svaret fra FHI:
«Så lenge vi ikke fører lister på hvem som går på bar, og så lenge smitte appen ikke er oppe og går så er det vanskelig å vite hvor mye smitte vi har i de tilfellene»
En rekke serverings og utesteder starter nå med besøksregisterering i håp om å kunne raskt spore smitte, og sikre både ansatte og besøkende ved sine steder. SafeSpot kan spille en viktig rolle i smittesporing både på ett enkelt sted og på tvers av ulike beøkssteder.
«Dette vil definitivt hjelpe oss i smittesporingsarbeidet om vi kan få et bedre samlet bilde på vår kommune når vi skal drive smittesporing», sa kommuneoverlege i Levanger Tommy Aune Rehn når 20 SafeSpots og omtrent samtlige besøksteder i Levanger nå har begynt med SafeSpot.
«Vi håper flere aktører begynner med denne løsninger, det vil bidra til å forenkle vårt arbeid», uttalte smittevernoverlege Tove Røsstad i Trondheim i intervju med NRK forrige uke.
SafeSpot ønsker å aktivt kunne bidra til at flere steder nå kan bli SafeSpots for sine besøkende og ansatte.
En SafeSpot kan aktiveres på 2min via vår hjemmeside her: https://www.covidsafespots.com/