Styreleder Carsten Dilling i SAS ser positivt på et samarbeid med amerikanske Delta.(Foto: SASGroup.net)

Avtale om å øke tilkoblingen mellom Nord-Amerika og Skandinavia, og gir kundene større valgmuligheter, skriver SASgroup.net i en pressemelding. 

SAS (Scandinavian Airlines System), flaggskipet for Danmark, Norge og Sverige, og Delta har signert en codeshare-avtale med virkning fra 25. september 2024. Denne avtalen kommer etter hvert som SAS sluttet seg til SkyTeam 1. september. Codeshare-avtalen vil forbedre tilkoblingsmuligheter for kunder som flyr mellom Nord-Amerika og Skandinavia og vil tilby gjensidige codeshare- og frequent flyer-fordeler, inkludert muligheten til å tjene og løse inn SkyMiles eller SAS EuroBonus-poeng på tvers av begge operatørene.

SAS- og Delta-kunder vil glede seg over utvidede reisemuligheter innenfor sine nettverk i Europa og Nord-Amerika. SAS-kunder vil få ytterligere tilgang til mer enn 150 destinasjoner i Nord-Amerika via Deltas knutepunkter i Atlanta, Boston, Los Angeles, New York og Seattle. I mellomtiden vil Delta-kunder som flyr fra Nord-Amerika få tilgang til 50 destinasjoner i Nord-Europa utenfor SAS sine knutepunkter i København, Oslo og Stockholm.

Paul Verhagen, Chief Commercial Officer fra SAS, skriver i en pressemelding at : "Vi er henrykte over å utvide partnerskapet vårt med Delta gjennom denne nye codeshare-avtalen, som forbedrer reisemulighetene mellom Skandinavia og Nord-Amerika. Med vår nye direkterute fra København til Seattle, styrker vi forbindelsene til Pacific Northwest og tilbyr flere reisemuligheter for passasjerene våre. Som et stolt nytt medlem av SkyTeam Alliance tilbyr dette samarbeidet store muligheter til å gi sømløs tilkobling og fordeler på tvers av vårt globale nettverk. Vi er begeistret for mulighetene og forpliktet til å levere en høy reiseopplevelse for våre kunder."

Perry Cantarutti, Deltas Senior Vice President Alliances sa: «Som en del av Deltas oppdrag om å koble mennesker rundt i verden, vil vårt nye partnerskap med SAS styrke vår tilstedeværelse i Nord-Europa ved å tilby kunder forbedret tilgang til destinasjoner i hele Skandinavia og en bedre total flyopplevelse."

Fra 2024 eies SAS Group av en gruppe aksjonærer inkludert det amerikanske investeringsfondet Castlelake, L.P. med en eierandel på 32 %, den danske regjeringen (gjennom Finansdepartementet) med en eierandel på 25,8 %, Air France-KLM med en eierandel på 25,8 %. 19,9 % eierandel og det danske familiekontoret Lind Invest med 8,6 % eierandel.

Jacob Wallenberg (64) er én av tre familiemedlemmer på toppen av det mektige Wallenberg-konglomeratet i Sverige, som er største private eier i SAS. Jacob Wallenberg sier til Dn.no at den norske regjeringen må bidra med mer i SAS.

SAS vil samarbeide tettere med amerikanske Delta.Foto: SASGgroup.net.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*