Muhammad Alam, joined SAP i n 2022, .Appointed to Executive Board 2024.

SAP kunngjør i dag flere AI-innovasjoner på tvers av teknologiuniverset som driver 87 prosent av global handel. Med den generative AI-copiloten Joule i sentrum åpner SAP opp for å drive forretning på en ny måte.

På sin årlige TechEd-konferanse 2024 kunngjør SAP nye kraftige funksjoner som utfyller og utvider Joule, inkludert samarbeidende AI-agenter med tilpassede ferdigheter for å fullføre komplekse tverrfaglige oppgaver. Øvrige innovasjoner inkluderer SAP Knowledge Graph, som åpner opp for neste generasjons løsning for utviklere som vil låse opp hele verdien av SAP-relaterte data ved å koble dem til en relevant og rik forretningskontekst med nye verktøy for å sikre at utviklere kan fortsette å drive frem stadig ny AI-innovasjon for sine virksomheter.

– SAP er verdens mest pålitelige partner for innovasjon som driver reelle forretningsresultater, og dagens fremskritt hjelper kundene å utnytte kraften til AI, data og nye utviklingsløsninger for å katalysere vekst. Med SAPs uovertrufne forretnings- og teknologiekspertise danner AI-innovasjonene vi kunngjør på TechEd et nytt partnerskap mellom mennesker og AI for å transformere landskapet i moderne virksomhet, sier Muhammad Alam, medlem av Executive Board i SAP SE, SAP Product Engineering.

Joule med superkrefter

På tampen av sin første bursdag, markerer Joule et skille i hvordan forretninger gjøres. SAP introduserer samarbeidende AI-agenter til den eneste copiloten som virkelig snakker forretningsspråket, og utvider Joules evner til å støtte 80 prosent av SAPs mest brukte forretningsoppgaver og integrerer Joule dypere i virksomheters portefølje.

Samarbeidende multi-agent-systemer utnytter spesialiserte AI-agenter til å takle spesifikke oppgaver og gjøre dem i stand til å samarbeide om intrikate forretningsflyter, og tilpasse deres strategier for å møte felles mål.

SAP tilfører Joule flere samarbeidende AI-agenter som vil kombinere unik ekspertise på tvers av forretningsfunksjoner, for å samarbeide om å gjennomføre komplekse arbeidsflyter. Disse AI-agentene vil hjelpe virksomheter med å låse opp enorme produktivitetsgevinster ved å bryte ned siloer og frigjøre medarbeidere til å konsentrere seg om områder der menneskelig oppfinnsomhet trives.

På TechEd ble disse to bruksområdene vist frem som eksempler på agentenes transformative kraft:

  • Et system for tvistehåndtering som bruker autonome AI-agenter for å analysere og løse aktuelle tvisteløsningsscenarier, inkludert feilaktige og manglende fakturaer, ubrukte kreditter og avslåtte eller dupliserte betalinger.
     
  • Et finansielt regnskapssystem som bruker autonome AI-agenter for å strømlinjeforme viktige økonomiske prosesser ved å automatisere fakturabetalinger, fakturabehandling og reskontrooppdateringer, samtidig som inkonsekvenser eller feil håndteres raskt.

Utnytter datakraften
SAPs AI-innovasjoner utnyttet også selskapets enestående forretningsdataekspertise. Den nye Knowledge Graph-løsningen fra SAP, som blir tilgjengelig gjennom SAP Datasphere og Joule i første kvartal neste år, vil gi brukerne et dypere lag av forretningsforståelse ved at løsningen sømløst kartlegger relasjoner og aktuell kontekst på tvers av SAPs enorme datalandskap. Det gir organisasjoner mulighet til å ta bedre beslutninger basert på virksomhetens egne data.

Ved å tilby klare relasjoner mellom forretningsenheter som innkjøpsordrer, fakturaer og kunder, reduseres kompleksiteten til manuell datamodellering betydelig. SAP Knowledge Graph forankrer kunstig intelligens innen SAP-spesifikk forretningssemantikk, noe som reduserer risikoen for unøyaktige eller irrelevante resultater og gjør det enklere for organisasjoner å bygge intelligente applikasjoner og utnytte generativ AI mer effektivt.

Styrker utviklere

SAP avduket også en rekke innovasjoner for å sikre at utviklere kan fortsette å drive AI-innovasjon for virksomheter. Nye generative AI-utviklerfunksjoner som kodeforklaring og dokumentasjonssøk i SAP Build, selskapets plattform for å utvide sine løsninger, vil redusere utviklingstiden for Java- og JavaScript-utviklere. SAP Build legger også til en Extensibility Wizard-funksjon som lar utviklere få tilgang til SAP Build direkte fra SAP S/4HANA Cloud Public Edition, noe som forenkler utvidelsesprosessen. I mellomtiden vil ABAP-utviklere og fusjonsteam få sømløs tilgang til ABAP Cloud-utviklingsverktøy fra SAP Build.

Samtidig kunngjorde SAP at selskapet er på vei til å oppfylle løftet om å øke kunnskapsnivået til 2 millioner mennesker over hele verden innen 2025. Gjennom førsteklasses, veiledet læring med SAP Learning Hub og gratis læringsressurser tilgjengelig gjennom SAP Learning-nettstedet, har selskapet redusert verdens digitale kompetansegap gjennom rollebaserte sertifiseringer, gratis opplæringsmateriell, praktiske muligheter for utviklere og mer.

SAP fortsetter å utvide sin voksende portefølje av AI-relaterte læringsmuligheter, inkludert kurs om generativ AI, AI-etikk og SAPs avanserte AI-verktøy og -plattformer.

Om SAP
Som en global leder innen virksomhetskritiske applikasjoner og forretnings-AI, representerer SAP (NYSE:SAP) koblingen mellom virksomhet og teknologi. I over 50 år har organisasjoner stolt på SAP for å få frem sitt beste ved å forene forretningskritiske operasjoner på tvers av økonomi, innkjøp, HR, forsyningskjede og kundeopplevelse. 

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com

Om SAP  
Som en global leder innen virksomhetskritiske applikasjoner og forretnings-AI, representerer SAP (NYSE:SAP) koblingen mellom virksomhet og teknologi. I over 50 år har organisasjoner stolt på SAP for å få frem sitt beste ved å forene forretningskritiske operasjoner på tvers av økonomi, innkjøp, HR, forsyningskjede og kundeopplevelse. 

For mer informasjon, besøk www.sap.com/norway og www.sap.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*