I juli hadde Norwegian 2 526 093 passasjerer, mens Widerøe hadde 331 035. Totalt hadde konsernet 2 857 128 reisende. For Norwegian var dette en økning på 9 prosent fra juli i fjor, noe som er det høyeste antallet passasjerer siden 2019. Enhetsinntekten tangerte rekorden fra juli i fjor.

– Jeg er veldig fornøyd med den gode jobben alle våre kollegaer har gjort gjennom det som er årets travleste reisemåned. Innsatsen reflekteres i tallene våre for juli, som blant annet inkluderer rekord i antall passasjerer siden før pandemien. Jeg er spesielt fornøyd med forbedringen i fyllingsgraden, som har økt i forhold til fjoråret selv med 10 prosents kapasitetsøkning. Det er veldig hyggelig å i tillegg se en solid bookingtrend for august og utover høsten, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Kapasiteten (ASK) i Norwegian var 4 068 millioner setekilometer, en økning på 10 prosent fra samme periode i fjor. Faktisk passasjertrafikk (RPK) var 3 763 setekilometer, også opp 10 prosent fra juli 2023. Fyllingsgraden økte med 0,1 prosentpoeng fra juli 2023, og endte på 92,5 prosent. Det tilsvarer en økning på 8 prosent fra måneden før. I juli ble 99,5 prosent av oppsatte flyvninger gjennomført. Punktligheten, målt i antall avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var på 67,6 prosent, ned 5,6 prosentpoeng fra juli i fjor. Allikevel ankom hele 93 prosent av alle flyvninger innen 60 minutter etter oppsatt landingstidspunkt. I juli var det mange restriksjoner i europeisk luftrom. Sammen med et høyt trafikkvolum skapte dette flere forsinkelser for hele luftfarten. Norwegian hadde i gjennomsnitt 87 fly i drift i juli i år.

Sterk Widerøe-måned

Widerøe leverte også sterke trafikktall i juli sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. Fyllingsgraden økte med 4 prosent kontra fjoråret, og havnet på sterke 83,5 prosent.

– Vi er fornøyde med at Widerøe fortsetter å levere gode tall måned etter måned. Fyllingsgraden for juli var den høyeste Widerøe noen gang har hatt i juli måned. Det viser at passasjerene setter pris på det høye nivået våre kollegaer i Widerøe leverer. Vi ser frem til å fortsette utviklingen av et sterkt produkt for kundene våre på tvers av selskapene, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Widerøe hadde en kapasitet (ASK) på 201 millioner setekilometer i juli. Faktisk passasjertrafikk (RPK) var 168 millioner setekilometer, mens fyllingsgraden var på 83,5 prosent, en økning på 4 prosentpoeng fra juli i fjor.

Widerøe publiserer sine trafikktall i separat pressemelding som finnes i selskapets presserom.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*