Nokia signerer strategisk avtale med AT&T for å akselerere fremtidig fiberbredbåndsvekst. AT&T signerer en flerårig avtale med Nokia for å støtte det omfattende fibernettverkets fotavtrykk som passerte 27,8 millioner totale fiberlokasjoner i andre kvartal 2024. Det statlige norske oljfondet satser altså 14,3 milliarder kroner i det amerikanske AT&T-konsernet. Fondet eier 1 prosent av det amerikanske selskapet.

Nokias president og administrerende direktør Pekka Lundmark(foto) leder konsernets toppledergruppe. Gruppelederteamet er ansvarlig for Nokias forretningsutvikling og operative ledelse i samsvar med instruksjonene fra styret.Nokia vil tilby fiberløsninger til støtte for AT&Ts fremtidige nettverksutvidelse og oppgraderinger. Nokia hjelper AT&T med å øke bredbåndstilgangen for millioner av brukere, og sikrer en vei for å levere neste generasjon forbedrede digitale tjenester. Lundmark var tidligere konsernsjef i det finske energiselskapet Fortum.

Nokia kunngjorde 3. september at de har signert en flerårig avtale med AT&T for å implementere neste generasjons fibertilgangsteknologi. Under denne avtalen vil Nokia tilby sine Lightspan MF- og Altiplano-plattformer for å støtte et av de største fibernettverkene i verden. Den femårige avtalen vil inkludere fibernettverksoppgraderinger til AT&Ts nåværende fotavtrykk og neste generasjons fiberteknologier for fremtidige nettverksutvidelser og er Build America, Buy America-kompatibel. Dette strategiske samarbeidet representerer en betydelig milepæl, og etablerer nettverksgrunnlaget som er avgjørende for neste generasjons bredbåndstjenester.

Bedre bredbånd

Med Nokias fiberløsninger kan AT&T raskt etablere et fremtidsklart nettverk som er i stand til å møte den økende etterspørselen etter mer kapasitet og forbedrede bredbåndstjenester. Designet for å støtte en rekke neste generasjons PON-teknologier, fra 10/25/50/100G, gir Nokias Lightspan-plattform AT&T valget og fleksibiliteten til å optimalisere nettverket til dens spesifikke forretningssituasjon og behov. Nokias Altiplano Access Controller vil også bidra til å drive høyere nivåer av automatisering i AT&Ts nettverks- og tjenestedrift.

Chris Sambar, nettverkssjef hos AT&T, sier til Nordic News: "Fiber spiller en avgjørende rolle i å gi grunnlaget for tjenestene vi tilbyr til våre kunder. Denne utvidelsen vil ikke bare forbedre bredbåndstilgang for millioner av kunder, men også sette scenen for den neste bølgen av digital innovasjon, inkludert Industry 4.0, smarte byer, IoT-applikasjoner og ultra-high-definition streaming.

En viktig milepel

Sandy Motley, president for Fixed Networks i Nokia, sa: "Dette samarbeidet er en viktig milepæl i vårt oppdrag om å knytte sammen flere mennesker og bedrifter. Vår fiberløsning åpner døren til et komplett utvalg av PON-teknologier tilgjengelig på samme plattform og fiber. Dette inkluderer 10/25G PON i dag og til slutt 50/100G PON i fremtiden. Til syvende og sist kan dette hjelpe operatører som AT&T å få mest mulig ut av sine eksisterende fiberbredbåndsnettverk i dag og i fremtiden. Sammen baner de to selskapene vei for en mer tilkoblet og ansvarlig teknologisk fremtid.» NBIM- det statlige norske oljefondet satser litt under 1,5 milliarder kroner i finske Nokia og eier dermed 1,06 prosent i selskapet. Statens oljefond Norge eier 12,5 millionere aksjer i Nokia som tilsvarer 0,22 prosent av selskapet. NBIM, er altså den norske stats oljefond for kjöp av aksjer utenfor Norden. Finske Nokia foreslo tidligere i år gjenvalg av Michael McNamara som styremedlem i deet globale finske konsernet. Han har bakgrunn som Chief Information Officer i den amerikanske detaljhandelskjeden Target.

Gjenvalg foreslås av styreleder Sari Baldauf, nestleder Søren Skou og
styremedlemmene Timo Ahopelto, Elizabeth Crain, Thomas Dannenfeldt, Lisa Hook, Thomas Saueressig, Carla Smits-Nusteling og Kai Öistämö.

Styret ønsker fullmakt fra generalforsamlingen til å utstede maksimalt 530 millioner nye aksjer. Styret ønsker også fullmakt fra generalforsamlingen til å kjøpe tilbake maksimalt 530 millioner aksjer.

Henrik Ohlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrået Finwire

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*