Tidligere konsernsjef i energiselskapet Fortum leder idag den finske teknologigiganten Nokia(Foto: Wikipedia).Espoo, Finland

– Nokia, Windstream Wholesale (WW), en leder av optisk teknologi innen avanserte nettverksløsninger, og Colt Technology Services (Colt) kunngjorde i dag den vellykkede gjennomføringen av en verdensførste prøveversjon av 800 Gigabit Ethernet (800GbE) tjeneste som forbinder London, Storbritannia med Chicago, USA over en 8500 km lang undervanns- og terrestrisk rute over produksjonsnettverket. Forsøket viste frem innovative strømbesparende nettverksteknologier fra de tre globale teknologibedriftene for å teste grensene for neste generasjons bølgelengde, kapasitet, hastighet og latens mellom to av verdens største finansielle handelsknutepunkter.

Globale möter legges på nettet
Feltforsøket innebar å koble en av Colts fem kraftige transatlantiske undersjøiske kabler og en del av dets omfattende terrestriske fiberoptiske nettverk med Windstream Wholesales innenlandske amerikanske lav latens, optisk fiber Intelligent Converged Optical Network (ICON) overvåkingshastighet og ytelse. Sammen har Colt og Windstream Wholesale inngått partnerskap for å demonstrere verdens første transoceaniske 800 gigabit Ethernet (GbE) ende-til-ende-tjenestetransport fra ruter til ruter over 1Tbps optisk transport. Forsøket ble vellykket levert ved bruk av Nokias banebrytende sjettegenerasjons Photonic Service Engine (PSE-6s) koherent optikk og 7750 Service Router (SR) høyytelsesrutingsplattformer som øker internetttjenestehastigheter og støtter ultrahøy bølgelengdekapasitet, samtidig som strømeffektiviteten opprettholdes.

Buddy Bayer, Chief Operating Officer for Colt Technology Services, sa: «Å skyve grensene for teknologiinnovasjon er en grunnleggende del av vår kundeforpliktelse: det betyr at vi ligger et skritt foran markedet, så vi er klare når kundene våre spør, "Hva er det neste for oss?" Denne utprøvingen har sett oss bygge et kraftig bransjesamarbeid for å utforske «hva er neste?». Den har testet grensene for infrastrukturytelse og -kapasitet over tusenvis av miles av land og hav med utrolige nettverksteknologier, og den har demonstrert kraften og potensialet til det som kan oppnås, uten å hoppe over et slag."

AI-applikasjoner over hele kloden

Joe Scattareggia, president for Windstream Wholesale, sa: "Vår siste innovasjon representerer en sann spillskifter for global tilkobling. Ved å samarbeide med to ekstraordinære ledere i bransjen, muliggjør vi enestående båndbreddefunksjoner som er avgjørende for å drive AI-drevne applikasjoner over hele verden for våre kunder. Som en leder for optisk teknologi, etablerer Windstream Wholesale og våre partnere 800GbE som den neste utviklingsøkningen for bølgetjenester. Dette samarbeidet har flyttet grensene for hva som er mulig, og skapt en nettverksløsning uten like. Sammen møter vi ikke bare fremtidens krav – vi former den.»
Om Colt Technology Services

Colt Technology Services (Colt) er et globalt digitalt infrastrukturselskap som skaper ekstraordinære forbindelser for å hjelpe bedrifter til å lykkes. Drevet av fantastiske mennesker og likesinnede partnere, er Colt drevet av formålet: å legge kraften til det digitale universet i hendene på kundene, hvor som helst, når som helst og hvordan de vil.

Siden 1992 har Colt skilt seg ut gjennom sitt dype engasjement for sine kunder, og vokst fra sin arv i City of London til en global virksomhet som spenner over 40+ land, med over 6000 ansatte og mer enn 80 kontorer rundt om i verden. Colts kunder drar nytte av ekspansiv digital infrastruktur som forbinder 32 000 bygninger på tvers av 230 byer, mer enn 50 Metropolitan Area Networks og 250+ Points of Presence over hele Europa, Asia, Midtøsten, Afrika og Nord-Amerikas største forretningsknutepunkter.

Privateid er Colt et av de mest økonomisk solide selskapene i sektoren. Colt er besatt av å levere bransjeledende kundeopplevelse, og ledes av sin dedikasjon til kundeinnovasjon, av sine verdier og sitt ansvar overfor sine kunder, partnere, mennesker og planeten.

Optisk teknologileder

Windstream Wholesale er en innovativ optisk teknologileder som leverer raske, fleksible og tilpassede løsninger for bølgelengde og mørk fiber til transportører, innholdsleverandører og hyperskalere i USA og Canada. Windstream Wholesale er ett av tre merker som administreres av Windstream. Selskapets kvalitet først-tilnærming kobler kunder til nye muligheter og muligheter ved å levere en komplett pakke med avanserte kommunikasjonstjenester. Windstream tilbyr også fiberbasert bredbånd til privatkunder og småbedriftskunder i 18 stater, samt administrerte skykommunikasjons- og sikkerhetstjenester til mellomstore til store bedrifter og offentlige enheter over hele USA. Windstream er et privateid selskap med hovedkontor i Little Rock, Ark. Ytterligere informasjon om Windstream Wholesale er tilgjengelig på windstreamwholesale.com. Følg oss på X (Twitter) @Windstream og LinkedIn på @Windstream.

For å se Windstream Wholesale-nettverkskartet, besøk https://www.windstreamwholesale.com/wp-content/uploads/2022/05/Windstream-Wholesale-National-Network.pdf

Kilde: Nokias presseavdeling. Oversatt til norsk av Erik Heming. Foto av Pekka Lundgren er tatt av Wikipedia, Fortum eller Nokia.

Transatlantisk partnerskap

Transatlantisk partnerskap utvider potensialet for kapasitet, hastighet og latens samtidig som det reduserer strømforbruket på den populære ruten mellom Europa og USA.
Tjenesteprøven strakk seg over 8500 km undervanns- og terrestrisk rute over strømnettet.
800GbE kan støtte avanserte nettverksapplikasjoner som AI-datasenternettverk, innholdsleveringsnettverk og økonomiske datahubforbindelser.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*