Fra venstre: Silje Helland og Lene Haugervåg. Foto: Nors Graphics.

I løpet av studiet i grafisk design har Silje og Lene utviklet en lidenskap for branding, noe som fikk dem til å starte designbyrået Nors Graphics sammen.

Silje Helland og Lene Haugervåg ble raskt kjent da de begynte på nettstudiet grafisk design. Allerede i løpet av det første året fant de ut at de samarbeidet godt og ønsket å fortsette som partnere gjennom hele studieløpet.

– Nå som vi snart er ferdig med utdannelsen, kan vi se tilbake på hvordan dette har formet både oss som personer og virksomheten vår, sier Silje.

Hun fortsetter:

– Det var ikke bare den faglige utviklingen som var viktig, men også hvordan vi fungerte som et team. Vi fant ut at vi både samarbeidet godt og utfylte hverandres sterke sider, noe som har vært en stor fordel i utviklingen av bedriften vår.

Lidenskap for branding

Nors Graphics ble startet med en lidenskap for branding. I løpet av studietiden ble de to nettstudentene forelsket i hele prosessen med å bygge merkevarer – alt fra logoer til utvikling av visuell identitet. Nå tilbyr de komplette brandingpakker, der de hjelper bedrifter med å finne sin unike visuelle stemme.

– Vi tror på å skape noe som ikke bare ser bra ut, men som også reflekterer hvem kundene våre er. Hos oss handler det om å fremheve kundens kjerneverdier og forme en merkevare som er gjenkjennelig, troverdig og varig. Når vi samarbeider med kunder, vet de at de er på rett sted for å få en helhetlig og profesjonell visuell identitet, sier Lene.

Silje og Lene jobber for det meste hjemmefra, men holder jevnlig kontakt gjennom Teams-møter, hvor de diskuterer fremdrift og utvikling. De beskriver hverdagen som hektisk, men på en positiv måte.

– Det føles som vi alltid lærer noe nytt, og det er en bratt læringskurve. Samtidig får vi mye energi fra å snakke med kundene våre og jobbe tett med dem. Å kunne følge dem gjennom deres reise gir oss mye inspirasjon i det daglige arbeidet, sier Silje.

De har allerede hatt gleden av å jobbe med flere spennende kunder. Blant annet har de hjulpet en person med personlig branding og designet visuell identitet, samt nettsider for et skjønnhetsstudio, et tatoveringsstudio og et konsulentfirma. De har også laget logo for Moster Alpakka.

På bildet: Silje Helland. Foto: Nors Graphics.

Får bruk for kunnskapen fra studiet

Silje og Lene opplever at hverdagen som studenter med egen bedrift er travel, men de får virkelig bruk for kunnskapen de tilegner seg gjennom studiet ved Noroff i arbeidet med Nors Graphics.

– Det er mye å gjøre, men vi brenner for det vi driver med, så vi klarer ikke legge det fra oss. Utdanningen på Noroff har gitt oss en solid base, både i form av praktiske ferdigheter og selvtillit til å håndtere utfordringer. Vi har fått såpass god opplæring at vi føler oss trygge på å ta Nors Graphics videre, sier Lene.

Silje er enig:

– Skolen har gitt oss en veldig strukturert prosess for kundebehandling. Vi har lært hvordan vi skal jobbe profesjonelt med kunder, fra første kontakt til levering av det endelige produktet. Dette har vært utrolig verdifullt for oss i hvordan vi driver Nors Graphics, siden kundeopplevelsen alltid står i fokus.

På bildet: Lene Haugervåg. Foto: Nors Graphics.

Drømmer om å utvide teamet

Silje og Lene forteller at de har store planer for fremtiden og drømmer om å ekspandere teamet for å kunne tilby enda flere tjenester og ekspertise.

– Vi ønsker å skape en arbeidsplass der folk kan jobbe fra hvor som helst i verden, samtidig som vi leverer topp kvalitet til kundene våre. Vi ser også for oss å skape et miljø der kreativitet og samarbeid står i sentrum, sier Silje.

De to ferske bedriftseierne har også en klar oppfordring til andre som drømmer om å starte noe eget:

– Vær forberedt på å legge mye energi, lidenskap og hardt arbeid i prosjektet. Når man starter noe nytt, kan det føles litt skummelt, og det er naturlig å møte utfordringer. Men som vi pleier å si når ting blir vanskelige: «dette er voksesmerter». Det betyr at man vokser og utvikler seg, og det er en del av prosessen.

Studer grafisk design på nett eller campus

Studiet i grafisk design er tilgjengelig på alle våre campus og som nettstudier. Du kan søke oppstart i august, oktober, januar eller mars. Alle utdanninger på Noroff har løpende opptak og er godkjent i Lånekassen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*