Månedens innovatør Andreas Magnusson(Foto: Mynewsdesk)

Andreas Magnusson er månedens innovatør. Innovasjonen hans passer for deg som ikke ønsker å montere en takboks, men som likevel ønsker å frakte forskjellige ting på biltaket. Andreas jobber som markedssjef, men på kvelden og i helgene bruker han fritiden sin på innovasjonen sin, takstativet Northrack.

Andreas vokste opp i Eskilstuna, men i dag bor han i Stockholm. Interessen for markedsføring og grafisk design begynte allerede under hans tidlige år i restaurantbransjen, hvor han fikk ta seg av annonsering.

Etter hvert tok Andreas kurs i programmering, bedriftsøkonomi og prosjektledelse, noe som har gjort at han har jobbet med grafisk design, vært ansvarlig for nye produkter og bygget opp hjemmesider, i tillegg til at han har blitt medeier for en stor nettbutikk.

I dag er han markedssjef og jobber med bedriften sin Northrack på kveldstid og i helgene.

»Det tar litt tid, men jeg har en god distribusjonspartner i Ystad som tar seg av det meste.

Selv om Andreas mener at han har lagt store deler av ansvaret over på sin distributør, ønsker han å få enda mer tid til innovasjonen sin.

»Northrack er laget for personer som ikke ønsker å montere en takboks, men som ofte trenger en.

Andreas fortsetter med at han ikke ønsker å montere en fastmontert takboks på bilen sin, men at han likevel har bruk for et takstativ med jevne mellomrom.

»Når jeg kjører til større varehus, er det utmerket å feste takstativet på taket av bilen, slik at jeg trygt kan få alle varene hjem.

Andreas forteller også at takstativet passer perfekt for leiebiler og at man gjennom vinterhalvåret kan pakke med ski og snowboard, for deretter å frakte møbler, kanoer og lengre ting på sommeren, som man ellers ikke får pakket i

Takstativet ble lansert allerede i 2016, men da begynte også de andre prosjektene til Andreas å ta av. I tillegg til takstativet, drev han også i samme periode en nettbutikk for merkeklokker til nedsatte priser. Takstativet havnet da i skyggen og ble solgt som følge av dette.

»Dessverre var det en dårlig avtale. Men for drøyt et og et halvt år siden kunne jeg kjøpe tilbake produktene og varemerket. Jeg har nå mer tid og kan gi det den energien det fortjener.

Andreas forteller hvordan han angret på beslutningen om å selge Northrack og bedriften.

»Det varmer i hjertet og jeg er glad for å ha den tilbake.

Andreas mener at lignende produkter tidligere har eksistert for surfebrett, spesielt i land hvor vindsurfing er populært.

»Jeg fant produktet og leverandøren på nettet fra en hjemmeside i Asia. Men jeg syns bare det hele var dårlig og kvaliteten var lav.


Andreas bestemte seg da for å videreutvikle dette og gjøre om produktet med materialer av god kvalitet.

»Jeg ville bort fra plastfølelsen og lage produktet på en måte som var både trygg og som holdt høy standard.

I dag passer det myke takstativet på de fleste bilmodeller og takklossene er like enkle å montere som de er å løsne, slik at man kan flytte de over på en annen bil. Klossene monteres på biltaket og festes med slitesterke reimer gjennom bildørene og under taket. Hver kloss har ni forsterkede sikkerhetshemper, hvor du kan tre gjennom spennreimen for å feste tingene.

»I sommer gjennomgikk takstativet en såkalt City Crash-test. Dette er en kollisjonstest som de store internasjonale produsentene av blant annet takbokser og takstativ gjennomgår.

Testen ble utført på Research Institute of Sweden, RISE, hvor Northrack ble dokumentert som godkjent.

Northrack selges for å senere kjøpes tilbake

.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*