NATO Secretary General Jens Stoltenberg blir mangemillionær neste år.

Tidligere NATO-sjef Jens Stoltenberg vil bli mangemillionær neste år. Han er sikret store bokinntekter fra Gyldendal på toppen av de 15 millionene han har spart opp i NATO, pluss pensjon som statsråd og statsminister og Stortingsrepresentant, med minst 1,2 millioner kroner i året. I tillegg får han fra Sikkerhetskonferansen i Munchen 4,3 millioner kroner hvert år.Jens Stoltenberg skriver bok om årene som Natos generalsekretær – utkommer høsten 2025. I boka «På min vakt» vil Jens Stoltenberg fortelle sin egen historie fra ti år på toppen av verdens mektigste militærallianse. Boka kommer først om et års tid.I boka «På min vakt» vil Jens Stoltenberg fortelle sin egen historie fra ti år på toppen av verdens mektigste militærallianse. Boka kommer først om et års tid.

– Dette er min fortelling om hvordan det har vært å lede verdens mektigste militærallianse i en skjebnetid for vår sikkerhet, sier Stoltenberg i en pressemelding fra forlaget Gyldendal. Utgivelsen kommer hos Gyldendal høsten 2025, og rettighetene er allerede solgt til ni land.

– Dette er min fortelling om hvordan det har vært å lede verdens mektigste militærallianse i en skjebnetid for vår sikkerhet, sier Jens Stoltenberg i en pressemelding fra forlaget Gyldendal. Han var Natos generalsekretær fra oktober 2014 til oktober 2024.

Boken har fått arbeidstittelen «På min vakt» og tar leseren med på innsiden av Natos og Stoltenbergs arbeid i en svært dramatisk periode. Utgivelsen kommer hos Gyldendal høsten 2025, og rettighetene er allerede solgt til ni land.

Uforutsigbar tid

Stoltenberg forlot Nato i en tid som er langt mer farlig og uforutsigbar enn da han tiltrådte, med krig i Ukraina, økende spenninger mot Kina, et digitalt trusselbilde som verden aldri har sett tidligere. Også Natos engasjement i Afghanistan, samarbeidet med president Donald Trump og forholdet til stormaktene Russland og Kina vil bli sentrale temaer i boka.

Jens Stoltenberg ble født den 16. mars 1959 i Oslo, og gikk grunnskole ved Rudolf Steinerskolen i Oslo. Han slet med både lesing og matematikk i grunnskolen, men har uttrykt at han likevel ikke opplevde skolegangen som spesielt vanskelig.[36] I årene 1979–1980 avtjente han førstegangstjenesten, først ved Infanteriets øvingsavdeling på Evjemoen i Aust-Agder, deretter jobbet han som journalist i Soldatnytt, et magasin for vernepliktige soldater utgitt av Tillitsvalgtsordningen i Forsvaret. Han studerte han sosialøkonomi ved Universitetet i Oslo, hvor «Osloskolen» – en variant av Keynes‘ teorier – stod sterkt. Stoltenberg har omtalt seg selv som keynesianer.[37] Han ble i 1987 uteksaminert som cand.oecon. med god karakter (2,28).[38] Hovedoppgaven Makroøkonomisk planlegging under usikkerhet handlet om strategier for optimal utvinning og bruk av inntekter fra oljeutvinning.[39] Oppgaven ble utgitt som internt notat i forbindelse med Statistisk sentralbyrå sitt oljeøkonomiprosjekt i 1985, ti år etter Oljemeldingen. I Statistisk sentralbyrå arbeidet Stoltenberg med å teste det sentrale modellverktøyet for makroøkonomiske kort- og langtidsberegninger – MODAG og MSG.( Kilde: Wikipedia.).

Delelinje med Russland

Jens og Jonas Gahr Störe fikk til delelinjeavtalen med Russland med Alexey Lavrov som utenriksminister. Jens og Jonas var årlig i Ula da hummerfikset startet 1. oktober, men Jens har de senre år flyttet fra Vestfold om sommeren. Tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg og hans hustru Karin bodde i mange år i Ula ved Larvik om sommeren. Huset i Ula er fortsatt i familiens eie, og fisker Terje Bernhardsen får fortsatt kreps og hummer på de rette tidspunktene. Alle unner Jens Stoltenberg hans fremgang som NATO-sjef, mens nye oppgaver venter i samband med den årlige sikkerhetskonferansen i Munchen, skriver Nordens Nyheter. Det ryktes at Jens Stoltenberg fikk 40 millioner kroner på forskudd for en engelsks utgave av bok «På min vakt.»

Foto: NATO.Int. i samband med Jens Stoltenbergs avgang etter ti år i NATO.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*