Natt til søndag norsk tid ble tidligere president Donald Trump truffet av en kule i øret under et valgkamparrangement i Butler,Pennsylvania.Med blod på kinnet, og med knyttet neve, sa Trump «fight, fight, fight!» i det han raskt ble bragt i sikkerhet av Secret Service agenter,ifölge nettavisen. Nå haler trolig Donald Trump inn på president Joe Biden för presidentvalget i USA i November,etter å ha blitt valgt til republikanernes presidentkandidat Milwaukee,skriver Nordens Nyheter.

JD Vance er en amerikansk senator fra delstaten Ohio, som ble valgt inn i det amerikanske senatet i 2022 og han sverget til vervet 3. januar 2023.JD ble født og oppvokst i Middletown, Ohio, en en gang blomstrende amerikansk produksjonsby der Ohio-beboere kunne leve innholdsrike middelklassen med enkeltinntekter. Over tid forsvant mange av de gode jobbene, og JDs familie led konsekvensene sammen med mange andre.

Eide masse våpen

Turbulens var vanlig hjemme og på skolen. Hans bestemor, kalt Mamaw, var hans frelsende nåde. Hennes tøffe kjærlighet og disiplin holdt ham på det rette. Hun var en «blå hund»-demokrat, eide 19 håndvåpen og næret en dyp kristen tro i seg selv og familien. Hun døde i 2005, kort tid etter at JD vervet seg til United States Marine Corps. JD fortsatte med å tjene nasjonen i Irak-krigen, og ble deretter uteksaminert fra Ohio State University og Yale Law School. Han skrev en bestselgende bok, Hillbilly Elegy, som ble omgjort til en Netflix-film. Han startet også en virksomhet dedikert til voksende jobber og muligheter i det amerikanske hjertet, skriver det republikanske partiet i Ohio på sine nettsider..

Ohioans fotjener bedre

JD mener Ohioans fortjener bedre. Og han har som mål å kjempe for det i det amerikanske senatet. Associated Press skriver at FBI fortsatt pröver å finne et motiv bak lørdagens forsøk på å myrde tidligere president Donald Trump, mens tonen i denne ukens republikanske konvensjon i Milwaukee sannsynligvis vil bli dominert av volden. En tidligere brannsjef som ble drept under Trumps demonstrasjon i Pennsylvania, blir husket som en «mann med overbevisning».
Skytingen såret to andre menn og gjennomboret den øvre delen av Trumps øre med en kule. 20-åringen som myndighetene sier utførte angrepet, antas å ha handlet alene med farens pisto.

Former president Donald Trump photograhped just after he was shot in the air( Photo: Associated Press)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*