Statsminister Benjamin Netanjau er her fotografert av Jerusalem Post

Hvordan Israel bygde en moderne trojansk hest: Eksploderende personsøkere
Den israelske regjeringen tuklet ikke med Hizbollah-enhetene som eksploderte, sier forsvars- og etterretningstjenestemenn. Den produserte dem som en del av en forseggjort knep, skriver New York Times.


NYT.com viser et foto av en gruppe mennesker i en begravelse.
Hizbollah-tilhengere sørget onsdag over døden til fire kamerater som ble drept i eksplosjonene.

Personsøkerne begynte å pipe like etter 03:30 på ettermiddagen i Libanon tirsdag, og varslet Hizbollah-operatører om en melding fra deres ledelse i et kor av klokkespill, melodier og summer.

Men det var ikke militantenes ledere. Sidene hadde blitt sendt av Hizbollahs erkefiende, og i løpet av sekunder ble varslene fulgt av lydene av eksplosjoner og rop av smerte og panikk i gater, butikker og hjem over hele Libanon.

Drevet av bare noen få unser av en eksplosiv blanding skjult i enhetene, sendte eksplosjonene voksne menn som fløy av motorsykler og smalt i vegger, ifølge vitner og videoopptak. Folk som var ute og handlet falt til bakken, vred seg i smerte, røyk som snirket seg fra lommene deres.

Mohammed Awada (52) og sønnen hans kjørte av en mann hvis personsøker eksploderte, sa han. "Sønnen min ble gal og begynte å skrike da han så mannens hånd fly vekk fra ham," sa han ifölge NYT.com torsdag.
Oversettelse av Erik Heming.Tekst: NYT.com.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*