Tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen, her fotografert av Norges Handels og Sjøfartstidenes fotograf( Kilde( NH&ST)
Tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen, her fotografert av Norges Handels og Sjøfartstidenes fotograf( Kilde: NH&ST)

Sjefredaktør Amund Djuve skriver om artikkelen Klagemuren som ble publisert i DN Magasinet lørdag 25. juli, at flere beskrivelser og sitater som er brukt av DNs reporter i virkeligheten hentet fra en artikkel i magasinet The New Yorker uten at vi har oppgitt magasinet som kilde. En slik fremgangsmåte er selvsagt i strid med våre retningslinjer, og vi beklager sterkt det inntrufne, skriver DN`s redaktør. Den opprinnelige artikkelen er fjernet fra nett. Bruk av journalistiske tekster og bilder fra større selskaper brukes ofte i nye media med angivelse av kilde. Det å kunne sette sammen stoff og analysere nyhetsbildet er det som gjør morgendagens journalistikk interessant. Nordens Nyheter har i tjue år brukt denne metoden og blir stadig sitert med nye vinklinger basert på pressemeldinger fra bedrifter som er brukt av Aftenposten eller Dagens Næringsliv. Nordic News/Nordens Nyheter følger særlig godt med i utenlandske medier og bruker stoff fra Di.se, Ft.com, og Die Welt Online. Vi oppgir alltid kilde og vinkler saker fra utlandet mot Norge og Norden.

Analyse eller stofftyveri ?

Redaktøren i Nordens Nyheter hadde et engasjement som en slags redaksjonssekretær i Klassekampen da LO overtok avisen for noen år siden. Da redaktør Brynjulf Braanen nektet å ta inn NN`s næringslivsartikler i strid med LO`s ønsker, publiserte Nordens Nyheter artiklene. Dette skapte rabalder i LO i Norge( Fellesforbundet og Industri Energi), til tross for at Tanderø hadde en kontraktsfestet rett til å benytte stoff som ikke Klassekampens redaktør Brynjulf Braanen ville ha. Men det er selvsagt etisk uriktig å stjele tekst og bilder fra andre uten kildeangivelse. Nordens Nyheters redaktør Nils Petter Tanderø  fullførte kontrakten med LO på omkring ett år. Braanen og Tanderø jobbet begge i Dagens Næringsliv/NH&ST i sin tid.

Norges Handels og Sjøfartstidende slik den så ut  før journalist Nils Petter Tanderø jobbet der, og før  Dagens Næringsliv ble en rosa avis som Financial Times. Var dette egentlig et plagiat ?  Vi ber om kommentarer og innspill fra våre lesere( Foto: NH&ST)
Norges Handels og Sjøfartstidende slik den så ut før journalist Nils Petter Tanderø jobbet der, og før Dagens Næringsliv ble en rosa avis som Financial Times. Var dette egentlig et plagiat ? Vi ber om kommentarer og innspill fra våre lesere( Foto: NH&ST)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*