Neste høst er Fredrik Skavlan tilbake på TV – med et hemmelig prosjekt i SVT, skriver det svenske Aftonbladet.Her her er han fotografert av Vilhelm Stokstad, Tidningarnas Telegrambyrå/svensk TV4.

– Hvis jeg sier nei til dette, vil jeg for alltid gruble på hvordan det hadde blitt, sier han.Skavlan begynte sin yrkeskarriere som journalist og tegner i Morgenbladet, deretter jobbet han i Aftenposten og Dagbladet om hverandre frem til februar 1996, da han inngikk en avtale med NRK om å lede et nytt talkshow i den nystartede kanalen NRK2.

«Programmet skal ta for seg dagens nyhetsbilde, med en eller flere gjester som får avslutte sin dag hos oss», sa han i forkant om programmet Absolutt, som han fra høsten 1996 ledet 133 episoder av.

Der Absolutt var et aktualitetsprogram som ble sendt fire ganger i uken, fikk Skavlan sitt store gjennombrudd i TV-ruten med det mer påkostede talkshowet Først & sist, av NRK kalt «et uhøytidelig program med gjester i studio, reportasjer og aktuelle tema». Dette ble sendt på fredagskveldene på NRK fra 1998 til 2007.

Fra våren 2009 ledet han talkshowet Skavlan på Sveriges Television, som raskt ble en svensk-norsk samproduksjon, slik at Skavlan i 2010 vendte tilbake som del av NRKs Gullrekke på fredager. Det ble nå Skandinavias største talkshow, med sendinger fra Stockholm, London og New York.

Skavlan avsluttet sin avtale med NRK i 2010 og etablerte produksjonsselskapet Monkberry, som blant annet begynte å produsere Skavlan for NRK. I 2018 gikk Skavlan videre til TV 2, mens Anne Lindmo tok over fredagskveldene på NRK med talkshowet Lindmo. På forsommeren 2020 ble det laget syv episoder av Skavlan+1, med bare én gjest, på grunn av koronapandemien.Etter høstsesongen 2021 ble Skavlan nedlagt, etter totalt 109 episoder på TV 2. I etterkant har han arbeidet som eksekutiv produsent i Monkberry, der han blant annet har medvirket til realiseringen av tre talkshows ledet av kvinner: Carina Bergfeldt og Bianca med Bianca Ingrosso i Sverige, samt Else med Else Kåss Furuseth i Norge, skriver Store norske leksikon..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*