Shifter har fulgt DNB sitt oppkjøp av konkurrenten Sbanken tett, fra behandlingen i konkurransetilsynet frem til i nå, når de første ringvirkningene av oppkjøpet begynner å vise seg i markedet for alvor.
– Hver gang DNB kommuniserer noe nytt om flytteprosessen, får Folio en strøm av nye kunder, sier Folio-gründer Dag Olav Norem i et intervju med nettavisen Shifter, onsdag 18. oktober.
Hva betyr nedleggelsen av Sbanken Bedrift?
At DNB valgte å legge ned Sbanken Bedrift og overføre de omtrent 12 000 bedriftskundene til DNB, har skapt reaksjoner blant bedrifter og næringsdrivende. Til Shifter tidligere i uken sier likevel Tom Lehrmann, leder for digitale kanaler i bedriftsmarkedet i DNB, at de «ikke har opplevd at mange bedriftskunder har flyttet kundeforholdet etter fusjonen».
Motsvaret til Dag Olav Norem i Folio tegner et annet bilde.
– Vi vet med sikkerhet at 642 bedrifter og 274 millioner kroner er blitt flyttet fra Sbanken til Folio siden april, sier han til Shifter, og understreker at de sjekker hvor den første bankoverføringen til Folio kommer fra.
– For noen er 642 småbedrifter kanskje en bagatell, men i Folio bryr vi oss om hver eneste en, sier Norem.
Har blitt Norges eneste gjenværende utfordrer i bedriftsmarkedet
For Folio blir 642 til 742 etter få dager, og utenom strømmen fra Sbanken opplever banktjenesten sterk pågang av nye kunder generelt.
I skrivende stund har Folio 9400 betalende kunder totalt.
Sbanken Bedrift hadde 12 500 kunder på høyden, og med nedleggelsen betyr det at Folio har seilet opp som Norges eneste utfordrer til de store bankene på bedrift.
– Vi vokser dessuten mye raskere nå enn Sbanken Bedrift noen sinne gjorde, sier Dag Olav Norem til Nordens Nyheter.
Folio-gründer Dag Olav Norem. Foto av konsernsjef Kjersti Braathen er tatt av Stig B. Fixdal betalt av DnB.