Marit Tjessem, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, Marius Borg Høiby, prins Sverre Magnus, kong Harald, prinsesse Ingrid Alexandra og dronning Sonja er samlet i forbindelse med prinsessens 18-årsfeiring. Foto: Lise Åserud / NTB. Nylig ble Marius Borg Høiby (27), sönn av kronprinesse Marti av Norge, siktet av politiet for kroppskrenkelse og skadeverk. Fornærmede i saken er en kvinne som Marius har en relasjon til.

Saken har fått massiv medieoppmerksomhet, mye fordi Marius er kronprinsesse Mette-Marits (50) eldste sønn. Han er ikke en del av kongehuset, men et fullverdig medlem av kongefamilien, som familien selv har uttalt.

Derfor har Marius nærmest vært en selvskreven gjest på flere kongelige begivenheter, det være seg gallamiddager eller jubileum – blant annet var han naturligvis tilstede da lillesøster prinsesse Ingrid Alexandra (20) feiret 18-årsdagen sin i 2022.

På et familiebilde i anledning gallamiddagen på Slottet i forbindelse med Ingrid Alexandras myndighetsdag står hele kongefamilien samlet – og Marius, og Mette-Marits mor Marit Tjessem, er også representert.

Her er både konge- og kronprinsparet, samt prinsesse Ingrid Alexandra iført orden og ulike medaljer. Men også Marius bærer to medaljer ved anledningen.

– Det faktum at Marius har fått og bruker disse medaljene viser jo hans tette bånd til det norske kongehuset, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.Den ene medaljen er trolig Kongehusets 100-årsmedalje, nummer 29. på lista over norske dekorasjoner på kongehusets nettsider. Den andre, som han bærer på flere bilder, er trolig Jubileumsmedaljen, som kom i forbindelse med kong Haralds 25-årsjubileum som konge i Norge, 17. januar 2016.

Den 27 år gamle sønnen til kronprinsesse Mette-Marit er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk etter en hendelse på Frogner i Oslo natt til 4. august. En kvinne en fornærmet i saken.Tirsdag formiddag opplyste politiet at de lokaliserte Marius til boligen hans på Skaugum i Asker søndag, der også kronprinsparet er bosatt. Han ble pågrepet av politiet ved Jansløkka skole – rett utenfor porten til kronprinsboligen – søndag klokken 16.10.

Norsk TV 2 har bedt profilerte advokater om å si noe om hvilken straff Høiby kan vente seg dersom han dømmes i tråd med innrømmelsen han onsdag sendte til pressen gjennom sin advokat.

«Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel», skriver Høiby.

«Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk, noe jeg har vært i behandling for tidligere. Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor.»

Kan slippe fengsel

Innrømmelsen kom ti dager etter han ble pågrepet og siktet for kroppskrenkelse og skadeverk i en leilighet på Frogner i Oslo Vest. Hendelsen gir i utgangspunktet grunnlag for en ubetinget fengselsstraff, ifølge flere advokater TV 2 har snakket med. 

Marius Borg Høiby sin melding til pressen:

«Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel.

Jeg har flere psykiske lidelser som gjør at jeg gjennom hele oppveksten og det voksne liv, har hatt, og har utfordringer. Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk, noe jeg har vært i behandling for tidligere. Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor.

Rusbruken og mine diagnoser unnskylder ikke det som skjedde i leiligheten på Frogner natt til søndag forrige helg. Jeg ønsker å stå til ansvar for det jeg har gjort, og vil forklare meg sannferdig til politiet For meg er det aller viktigste å si unnskyld til kjæresten min. Hun fortjente verken det som skjedde den kvelden, eller den ekstreme pågangen fra både norsk og utenlandsk presse i ettertid. Å bli forfulgt av fotografer og journalister i en tid som dette vet jeg at har vært tøft å stå i.

Jeg vil også beklage til familien min. Jeg vet at mine handlinger i stor grad har gått ut over dere.

Så til deg min kjæreste, unnskyld. Dette skulle aldri ha skjedd, og jeg tar fullt og helt ansvar for mine handlinger.»

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*