NATO Secretary General Jens Stoltenberg at the European Political Community meeting hosted by the UK government
Generalsekretær Jens Stoltenberg understreket den varige betydningen av NATO på et møte i European Political Community (EPC) arrangert av den britiske regjeringen torsdag (18. juli 2024), og uttalte at «den transatlantiske alliansen er hjørnesteinen for europeisk sikkerhet».

"Tiden for å stå for frihet og demokrati er nå, og stedet er Ukraina," sa Stoltenberg, og kunngjorde at NATOs nye kommando for å koordinere og gi sikkerhetshjelp og trening for Ukraina vil bli operativ i september i år.

Generalsekretæren fordømte også «et mønster av russiske fiendtlige handlinger mot NATO-allierte» inkludert nettangrep, sabotasje og desinformasjonskampanjer. Allierte reagerer ved å dele mer etterretning, trappe opp beskyttelsen av kritisk infrastruktur og gjennomføre nasjonale juridiske prosesser. Stoltenberg gjorde det klart at hensikten med Russlands angrep er «å tvinge oss til å gi støtte til Ukraina, men vi vil ikke bli tvunget».

Generalsekretæren ble ønsket velkommen til møtet på Blenheim Palace av Storbritannias statsminister, Keir Starmer. Stoltenberg hadde også møter med den nederlandske statsministeren Dick Schoof og Storbritannias utenriksminister for utenriks-, samvelde- og utviklingssaker, David Lammy.

EPC bringer rundt 50 europeiske ledere sammen, hovedsakelig NATO-allierte og partnere, for å diskutere spørsmål som påvirker europeisk sikkerhet, inkludert forsvar av demokrati, energi og cybersikkerhet, instrumentalisert migrasjon og Russlands krig mot Ukraina, skriver NATO på sine nettsider.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*