Statsminister Theresa May har utnevnt Londons tidligere borgermester Boris Johnson som utenriksminister i den nye britiske regjeringen. Michael Fallon er utnevnt til forsvarsminister og Jeremy Hunt ble helseminister, skriver Gov. UK på sine nettsider.
Brexit betyr Brexit. Theresa May (59) tok onsdag over som Storbritannias statsminister og det er det den britiske EU-tilhengerens oppgave å ta United Kingdom ut av EU. Britenes tidligere statsminister Gordon Brown er observert på flyet fra London til Oslo, og etter det Nordens Nyheter erfarer, ønsker den britiske regjeringen å kartlegge den norske regjeringens erfaringer med utenforskap etter folkeavstemningen 23. juni 2016. Kostnaden ved å stå utenfor EU, er ett tema for samtalene med representanter for den norske regjeringen, skriver Nordens Nyheter.
Best mulig avtale
Dette skjer få dager etter at EU-motstanderen Andrea Leadsom, trakk seg fra lederkampen i Det konservative partiet i Storbritannia. Statsminister David Cameron gikk onsdag av som leder av Det konservative partiet:, mens May sier at hun er beæret og ydmyk over å ha blitt valgt som partileder, og statsminister og hun håper å gi Storbritannia en best mulig avtale når landet forlater EU.
– Jeg er glad for at May kommer til å ta over. Theresa May er en svært dyktig leder, og jeg gir henne min fulle støtte, sa David Cameron.
Han ledet sitt siste statsråd tirsdag, og leverte deretter søknaden om avskjed i Buckingham Palac. Cameron leverte sin søknad om avskjed til dronningen etter statsministerens spørretime i parlamentet onsdag. Dronning Elizabeth kunne for 13. gang sette inn en ny person i statsministerstolen og May bli den 12. statsministeren i Storbritannia siden 1916.
Styres av mektige kvinner
I løpet av det neste året blir den vestlige verdens tre største økonomier, som forvalter en tredel av verdens BNP, bli styrt av kvinner. Hillary Clinton som kan bli president i USA. Angela Merkel som kansler i Tyskland. Og Theresa May som onsdag ble statsminister i Storbritannia.
Aftenposten skriver at prosentandelen av kvinner i G7 gruppen vil hoppe fra 14 til 42 prosent. De tre landene har en samlet BNP på 25 tusen milliarder dollar , som utgjør en tredjedel av verdens samlede BNP på rundt 75 tusen milliarder dollar.
Spriker i alle retninger
Storbritannia spriker i alle retninger etter folkeavstemningen 23. juni. Skottland og Nord-Irland ønsker å forbli i den europeiske unionen. Foruten Theresa May er det et helt batteri av dyktige kvinner i ledende roller i britisk politikk: Nicola Sturgeon er førsteminister for Skottland, og har vært svært fremtredende etter Brexitavstemningen. De tre største partiene i Skottland har kvinnelige ledere. Arlene Foster er førsteminister for Nord-Irland, og Angela Eagle er favoritt til å ta over Labour dersom Jeremy Corbyn gir seg som partileder, skriver Nordens Nyheter.