Börsfall på grunn av krigsfrykt
Statsminister Benjamin Netanyau vil kjempe på alle fronter(Foto: Marcel Israel Sellem. Jpost.com.

Aksjemarkedet Dow Jones falt med tusen poeng eller 4,1 prosent bredt mandag. Tokyos Nikkei-indeks hadde falt 12,4 prosent ved stengetid i Tokyo. Det er det største fallet siden den såkalte «Black Monday» i 1987 da Nikkei falt 14,9 prosent.Den bredere Topix-indeksen falt også bratt med vel 11 prosent.Nå frykter man amerikansk börsnedgang. Blinket til G7-landene: Iran og Hizbollah kan angripe allerede mandag, skriver inteernasjonale medier som Jersusalem Post. USAs utenriksminister, Antony Blinken, har advart sine kolleger fra G7-landene om at Iran og Hizbollah kan angripe Israel «innen de neste 24 timene».

Det forteller tre kilder med innsikt i samtalen til media Axios. Jerusalem Post er troliggodt orientert om det som skjer i Midt-Östen.

Blinken kalte G7-landene til et møte søndag for å koordinere med de allierte og for å prøve å legge et endelig diplomatisk press på Iran og den libanesiske Hizbollah-bevegelsen.

Iran og Hizbollah har som kjent lovet gjengjeldelse for forrige ukes attentater mot Hamas-leder Ismail Haniyeh i Teheran og Hizbollahs militærleder Fuad Shukr i Beirut.

Ifølge amerikanske medier understreket Blinken at det forventede gjengjeldelsesangrepet – og en potensiell israelsk reaksjon etterpå – må minimeres så mye som mulig.

Det er den beste forutsetningen for å hindre en total krig i regionen, heter det.

Samtidig har utenriksministeren gjort det kjent at det er uklart hvordan de vil reagere, og heller ikke USA vet nøyaktig tidspunkt.

"Det kan starte så tidlig som i løpet av de neste 24-48 timene - som betyr så tidlig som mandag," sa kildene til Axios. Israel vil stå fast mot enhver trussel fra Iran og dets fullmektiger nær og fjern, inkludert i Beirut og Jemen, sa statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant søndag mens det internasjonale samfunnet kjempet for å forhindre en total iransk-israelsk krig.

«Iran og dets undersåtter er ute etter å omringe oss i et kvelertak av terrorisme. Vi er fast bestemt på å stå mot dem på alle fronter og på alle arenaer – nær og fjern,” sa Netanyahu ved den statlige minneseremonien for Ze’ev Jabotinsky.

"Den som søker å skade oss vil betale en veldig høy pris," sa Netanyahu, og gjentok ordene som Gallant hadde uttalt timer tidligere, skriver Jerusalem Post mandag.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*