Anita Krohn Traaseth er tidligere administrerende direktør i Innovasjon Norge og Hewlett-Packard Norge. I 2014 utga hun bestselgeren Godt nok for de svina, som ble trykket i et opplag på 50 000 eksemplarer.
Nå, syv år etterpå, har hun skrevet en oppfølger som har fått tittelen Fisken på disken. Om å ta valg.
Jeg skriver om det jeg gjerne skulle ha lest mer om selv, erfaringer på godt og vondt når man utøver lederrollen, sier Krohn Traaseth som er aktuell med ny bok. Syv år etter bestselgeren Godt nok for de svina kommer Fisken på disken, skriver Cappelen Damm i en pressemelding.
Godt nok for de svina handlet om Krohn Traaseths barndom og oppvekst, de første arbeidsårene og veien til lederansvar. I Fisken på disken møter vi en mer erfaren leder og hennes refleksjoner rundt tiden vi lever i, meningen med å lede endring, og valgene hun har tatt.
Skriver om å ta valg, å tørre å si ifra, selv om det kan få konsekvenser.
Krohn Traaseth gir innblikk i hvor hun henter energi, og hvorfor hun mener at det av og til er viktig å gjøre ting du aldri hadde forestilt deg at du kom til å gjøre. Vi blir også med henne på et krevende endringsoppdrag i Innovasjon Norge i perioden 2014–2019. Disse årene var på mange måter også opptakten til den største omstillingen av norsk økonomi i nyere tid. Med utgangspunkt i egne erfaringer skriver Krohn Traaseth innsiktsfullt om hvor viktig det er å ta opp ting selv om det er vanskelig og risikofylt, å stå for noe, sette grenser, og ta konsekvensene som måtte komme.
Deler erfaringer fra lederrollen
Om bokprosjektet sier Anita Krohn Traaseth: –Jeg skriver om det jeg gjerne skulle ha lest mer om selv, samtidstekster der ledere deler observasjoner og personlige erfaringer på godt og vondt når de utøver lederrollen.
Jan Ketil Arnulf, professor i organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI, er blant dem som allerede har lest boken: –Fisken på disken er som et helt master-of-management-program mellom to permer. Her deler Traaseth ramsalte opplevelser av lederliv og maktens spill. Med velinformerte refleksjoner går hun løs på stereotypier omkring lederroller, kommunikasjon, omstilling og kjønnsroller. En tankevekkende tekst fra et tenksomt tidsvitne, ifølge en pressemelding fra forlaget.