CEO Håkan Samuelsson leder Volvocars i Gøteborg som har satt ny rekord for 2017 i antall solgte bilder(Foto: Geely/Volvocars)

Volvo Cars CEO Håkan Samuelsson sier at nest største bilselskap i Sverige. Norge er med på lasset: Oljefondet har investert NOK 1 437 504 718 i Geely Automobile Holdings Ltd., som eies av kinesiske Geely og er registrert på Cayman Islands. det statlige norske odljefondet eier 1,97, og stemmer for samme prosentuelle andel, skriver Nordens Nyheter. RegistreringslandCayman Islands

Håkan Samuelsson, Volvo Cars CEO, anslår at lønnsomhetsmålet på 8 prosent nås om to år, sier han til Dagens industri. Spørsmålet om børsnotering er fortsatt svever over selskapet. Samuelsson sitter nå i styret i begge Volvo-selskapene, både Volvocars AB i Gøteborg og Volvo Ab, som lager lastebiler og busser. 27. februar offentliggjør oljefondet nye beholdningstall for Volvo. Det er usikkert hva fondet eier i Volvo etter 2016

«Kan bli børsnotert

Det er en beslutning for våre eiere, og en beslutning vil bli tatt i fremtiden,» skriver han i en pressemelding. Volvo Cars vokser til nye høyder. Driftsresultatet for den Geelegde-bilprodusenten var rekordhøyt i 2017 med 14,1 milliarder kroner, mot 11 milliarder kroner året før.

Aldri før har så mange mange Volvo-biler som i fjor da det rullet ut mer enn 571 000 biler, opp 7 prosent sammenlignet med året før. Omsetningen økte med 16,6 prosent til 210,9 milliarder kroner, sammenlignet med 180,9 milliarder kroner i 2016. Driftsmarginen steg til 6,7 prosent sammenlignet med 6,1 prosent året før, og Volvo Cars nærmer seg målet på 8 prosent. Resultat før skatt for 2017 utgjorde 13,1 milliarder kroner, mot 9,5 milliarder kroner i 2016. Konsernsjef Håkan Samuelsson fremhever den store forandringen selskapet har gjennomgått siden 2010 da Geely ble eier.

Klar for global vekst

«Vi er nå klar for en fase med global bærekraftig vekst,» sa han i en pressemelding.

Med flere nye produktlanseringer i fjor, både den nye XC60 og den nye XC40 mens Volvo bygger en ny fabrikk i USA for å være ferdig i år, presset på kontantstrømmen. I motsetning til 2016 da kontantstrømmen var positiv, vil den lande for 2017 minus 3,8 milliarder kroner. Kontantstrømmen er positiv for driften, men den er redusert på grunn av de store investeringene.

«Vi investerer tungt – i staben, i vår modellportefølje og vår globale fabrikken nettverk,» skriver Hakan Samuelsson i rapporten.

I Sverige har Volvo Cars vokst fra 16 000 ansatte i 2011 til 21 000 ansatte i år. I alt har Volvo Cars nå 38.000 ansatte, en økning på 30.400 ansatte i 2016.

Håkan Samuelsson tror på fortsatt vekst både når det gjelder salg og salg i løpet av året. To nye modeller vil bli lansert, V60 og S60.

«Vi vil komme i tillegg til vår kjernevirksomhet for å bygge og selge biler fortsetter å utvikle andre forretningsområder innenfor abonnementstjenester, selvkjørende biler og elektrifisering. Dette forventer vi vil føre til bedre inntjening i 2018,» skriver Hakan Samuelsson i rapporten.

I fjerde kvartal var salgsveksten ikke så høy som i løpet av året som helhet. Salg steg med 2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Omsetningen i kvartalet var 61,6 milliarder kroner, en økning på 11 prosent. Driftsresultatet økte med nesten 8 prosent til 3,6 milliarder kroner.

Driftsmargin ble trykket til 5,9 prosent i fjerde kvartal, sammenlignet med 6,1 prosent i fjerde fjerdedel av 2016. Det er også en nedgang i forhold til den tredje fjerdedel, da marginen var 7,5 prosent.

Styreleder Carl Henric Svanberg i Volvo Ab har fått med seg Håkan Samuelsson i styret i buss og lastebildprodusenten Volvo. For første gang nærmer de to selskapene seg hverandre(Foto:. Violvo AB)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*