Shell og Exxon eier 50 prosent av Brent hver( Foto: Harald Pettersen)

Fra 19 til over 30 dollar per fat, en oppgang på 58 %. Slik har markedet for brent-olje (nordsjøolje) utviklet seg de siste 13 handelsdagene. Valutamegler.no har sett på oljemarkedet og diskuterer hvorfor brent har vendt. Les videre om noen av grunnene til den kraftige prisøkningen for prisen på brent-olje i det siste.

Det har vært betydelige svingninger på oljemarkedet i det siste, og mange tradere ser på denne volatiliteten som en mulighet til å lykkes. Det kreves nemlig ikke alltid så store svingninger for å oppnå god fortjeneste ved handel med olje gjennom en lisensiert råvaremegler.

Når valutamegler.no studerer oljemarkedet, er det tydelig at noen av faktorene spesielt har forårsaket volatilitet for alle som livnærer seg på trading med olje, eller har det som en morsom ekstrajobb. Mange som normalt driver med valutahandel passer nå på å diversifisere råvareporteføljen sin.

Enighet Russland-Saudi

Den utløsende faktoren for nedgangen på oljemarkedet er det avsluttede samarbeidet mellom Russland og Saudi Arabia. Oljen nådde rekordlave priser, før Donald Trump til slutt krevde at Saudi Arabia skulle gjøre noe for å få opp oljeprisen. Hvis dette ikke lyktes, ville USA trekke ut troppene sine fra Saudi Arabia. Til slutt undertegnet Russland og OPEC en ny avtale, noe som har fått oljeprisen til å skyte til værs. En annen grunn til prisoppgangen er at skiferolje fra USA har blitt ulønnsomt og mange amerikanske selskaper er nær konkurs eller de har måttet redusere eller stenge produksjonen. OPECs beslutning om å redusere oljeproduksjonen med 9,7 millioner fat per dag har samtidig begynt å gi effekt i mai 2020. I rapporter for første kvartal, melder dessuten selskaper som Equinor at alle oljeprosjekter i Norge settes på vent hvis det ikke kommer skattelettelser fra regjeringen.

Samtidig har mange investeringsbanker økt målprisene for brent-olje. Morgan Stanley antar at det verste er over for oljeindustrien, mens UBS peker på at færre koronarestriksjoner kommer til å føre til økt etterspørsel igjen. Kina har allerede økt innkjøpene sine, og er en av drivkreftene bak den raskt økende oljeprisen.

Svinger opp og ned

Den gjennomsnittlige oljeprisen for 2020 ligger godt under nivåene fra 2011-13, da det ble betalt mellom 100 og 111 dollar per fat. Goldman Sachs-analytikere tror på en tretrinns oppgang, med risiko for at prisen kan svinge vesentlig både opp og ned den nærmeste tiden.

Samtidig som oljeprisen har vendt, satser Skilling på brent. Selskapet har lagt til 10 nye oljeprodukter, både EFT-er og fond, i et utvalg som frem til nå i første rekke har bestått av CFD-er på olje. Hos valutamegler.no kan du lese en uavhengig anmeldelse av Skilling. Den fullstendige rapporten for hvorfor brent har vendt er tilgjengelig på https://www.valutamegler.no/brent-har-vendt-hva-har-hendt/.

CEO Ben van Beurden(Foto: Royal Dutch Shell)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*