Donald Trump ble tema i Nordisk Råd( Foto: Pixabay)

Så kom tampen av pressekonferansen i Washington D.C., og øyeblikket der forskjellen mellom Donald J. Trump og Erna Solberg kom til syne ifølge norsk presse. Der presidenten trakk fram hvordan Parisavtalen var urettferdig mot amerikanske forretninger, og at det var en dårlig avtale for det olje- og gassrike USA, la Solberg vekt på mulighetene ved avtalen, skriver Nordens Nyheter i en kommentar.

– Det er forretningsmuligheter i dette. Som vi snakket om tidligere, så har tiltakene Norge har iverksatt for å følge opp vår del av avtalen bidratt til at USA nå tjener på å handle med oss.

– Gå aldri glipp av en god mulighet, fulgte Solberg opp.

Innspillet fra Norges statsminister ble møtt med anerkjennende nikk fra verdens mektigste statsleder. Samtidig får Solberg også solid attest fra miljøvernorganisasjonen ZERO og dens daglige leder Marius Holm.

I de nordiske hovedstedene har det vært debatt om president Donald Trumps politikk, skriver Nordens Nyheter i en kommentar. Svenske aviser har vært svært kritiske mens danske er mer lojale mot den amerikanske presidenten. Dermed ble Donald Trump tema på Nordisk Råds møter i flere omganger.

Hovedoppdraget for den amerikanske fotografen Jonathan Ernst i Washington er politikk, med dekning av politikken i Det hvite hus, kongressen, utenniksdepartementet, forsvarsdepartementet og han dekket som andre medier det norske statsministerbesøket i USA, der NATO var et viktig diskusjonstema skriver Nordens Nyheter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*