Kommunikasjonssjef Elisabeth Gjølme(Foto: Posten Norge)

Stortingets konkluderte for ett år siden at Posten må spare penger. Kommunikasjonsansvarlig Elisabeth Gjølmw i Posten Norge bekrefter overfor NrK fredag at Posten kan spare en halv milliard kroner på å dele ut post annenhver dag. Dermed kan etter det Nordens Nyheter erfarer opp til tre tusen personer miste jobben. IT-samfunnnet kan overtar en rekke sentrale funksjoner, noe som fører til at 3000 personer kan miste jobben.Transportkomiteen på Stortinget konkluderte for vel ett år siden at ni brevsorteringsterminalene i Norge skal sentraliseres til tre, og derfor må Posten si opp ansatte ved seks norske terminaler: Trondheim, Molde, Stavanger, Bergen, Evenes og Stokke, skriver Nordens Nyheter.

Rasjonalisering i Posten

Making Digital Reali Oslo teknologikonsferanse som kommer til Norge den 24. mai. Konferansen har vært en suksess de senaste to årene i København og ekspanderer derfor i år til også Stockholm og Oslo. På konferensen i 2017 kunne vi presentere blant annat medgrunderen av Skype, Jonas Kjellberg, og den tidligere næringsministeren i Danmark Brian Mikkelsen. Den svenske og danske Posten slo sseg for noen år siden sammen til Post Norden, med styreleder i SAS Fritz Schur som styreformann. Den svenske og danske posten har de samme problemene i det nye IT-samfunnet med trusler om oppsigelser i kjølvannet av kratig sparing og rasjonalisering, skriver Nordic Nes.

Making Digital Real er en konferanse med fokus på det nye samfunnet( Foto: Mynewsdesk)

Konferansen setter fokus på digital transformasjon og det er mulighet til å høre både kunder og eksperter fortelle om sine erfaringer, møte partnere og eksperter. Bli inspirert til å fortsette digitaliseringsreisen. Det er gratis å delta på konferansen, skriver Nordens Nyheter.

Programmet er fortsatt under bearbeidelse, men vi kan love deg spennende presentasjoner om blant annet bedrifters digitale kjernevirksomhet og forretningssystemer, effektiv utnyttelse av data, transformasjon og digitalisering, omkring teknologier i prosesser. Dessuten setter man fokus på de seneste trendene innen Big Data, Blockchain, Internet of things og Robotics.

Skype-gründeer til Oslo

Jonas Kjellberg, administrerende direktør i Skype (2003-2007), kommer til Oslo i mai og snakker om unike brukeropplevelser knyttet til det nye IKT-samfunnet, og konsekvenser for fremtige jobber. Han har forelest om kundeopplevelse og entreprenørskap ved Stanford University og på Handelshøyskolen i Stockholm. Han presenterer nyskapende synspunkter. Han har arfaring med å utvikle strategier for å sikre brukertilfredshet. Kjellberg har forelest i Berlin, London, San Francisco, Buenos Aires, Stockholm og Barcelona, og har vært en av Finlands frermste foredragsholdere, skriver Nordens Nyheter.

Jonas Fjellberg , Skype-gründer er foredragsholder i Oslo i mai(Foto: Skype)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*