Tesla Motors indikerer at autopilotversjonen av programvaren vil snart bli tilgjengelig til alle kunder – og forutsatt at testen ikke avlører alvorlige svakheter, vil noen  Tesla Model S betatestere motta en lovet oppdatering som legger til flere autonome funksjoner i den allerede høyt profilerte og sofistikerte elbilen.

Selv om funksjonene ikke gir en  fullstendig førerløs bil på linje med  Google’s selvkjørende bil, gir Tesla‘s autopilotfunksjon en touch av hva fremtiden vil bringe av autonome, selvlærende funksjoner. Dog er en del av funksjonene tilgjengelig hos andre bilprodusenter allerede.

Tesla’s Traffic Aware Cruise Control er langt unna å kunne kjøre av seg selv. Istedet inneholder den funksjoner for kjørefeltkontroll (holde bilen innenfor kjørefeltet), holde automatisk avstand til forankjørende bil (ala Audis og Mercedes adaptive cruise control) ved hjelp automatisk bremsing og akselerasjon, og autmatisk forbikjøringsfunksjon. Sistnevnte må startes ved bruke blinklyset for å vise at man vil kjøre forbi. I tillegg kan autopilotfunksjonene kun benyttes på motorveier.

Tesla Model S (Foto: getty Images)
Tesla Model S
(Foto: Getty Images)

«Vi ønsker ikke å plante forventninger om at man ikke behøver å følge med på hva bilen gjør,» sa Elon Musk, Tesla’s CEO og CTO, i en diskusjon med analytikere forrige uke om andre kvartals inntekter. Musk indikerte at systemet  var spesielt godt når det fulgte et ledekjøretøy.

(Kilde: IEEE Spectrum og SlashGear)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*