Ole Christian Olssøn, CEO Tellu og Lars Ragnarsson, Tellu Sverige(Foto: Myneewsdesk)

Tellu åpnet denne uken kontor i Sverige og har sin første ansatt på plass i Karlstad – og det er ikke hvem som helst Tellu har fått med på laget.

Lars Ragnarsson kommer fra Tieto og er kanskje en av de som kjenner det svenske helsemarkedet aller best. «Det er veldig gledelig at Lars takket ja til å begynne hos oss» sier Ole Christian Olssøn, administrerende direktør i Tellu. «Lars har lang fartstid fra både Tieto og helsebransjen og bringer inn verdifull produkt- og markedskompetanse til selskapet. I tillegg besitter han et enormt nettverk i både Sverige og Norge» og legger ikke skjul på dette er viktig for Tellu.

Lars er ydmyk og glad over de flotte ordene fra sin nye sjef og han gleder seg til å bli en del av Tellu. «Jag har, under de senaste åren, jobbat mycket med Tellu och deras innovativa lösningar hos min förre arbetsgivare Tieto» sier han på klingende svensk, «och jag känner bolaget rätt väl. Efter de första dagarnas introduktion till produkt, tjänster och nya kollegor är jag än mer imponerad av potentialen och den kundfokuserade kultur som finns i företaget.» Det å være med å bygge et selskap og se at det skalerer er noe av det som motiverer Lars og han gleder seg til å være en del av denne reisen.

Ole Christian forteller at Sverige er en naturlig forlengelse av det arbeidet som selskapet har gjort i Norge. «Vi deler mange av de samme utfordringene og strukturene som svenskene og vi er forholdsvis tette kulturelt sett. I tillegg ser vi mange fellesnevnere knyttet til vårt nettverk av partnere», og ser frem til å knytte nærmere kontakt med Sverige og de svenske velferd og helse aktører.

Ole Christian har god erfaring fra det svenske næringslivet og vet hva som skal til for å lykkes. «Det å skulle gå inn i et nytt marked som Sverige, krever tålmodighet, men vi har stor tro på forretningsmodellen vår og timingen kunne ikke vært bedre.»

IoT, sikkerhet og personvern er sentrale pilarer i Tellu sin satsing innenfor helse og velferdsmarkedet. Koblet med en standardbasert (FHIR) og ISO sertifisert plattform opplever Tellu stor interesse fra både offentlige og private aktører i helsesektoren, som f.eks. Australia og flere europeiske land. «Mange av utfordringene er felles» avslutter Ole Christian, «de ser etter muligheter til å forenkle og forsere digitalisering av tjenester i helsesektoren uten at det går på bekostning av personvern, sikkerhet og brukeropplevelse.»

For mer informasjon ta kontakt med Ole Christian Olssøn, ole.christian.olssoen@tellu.no, mobilnr: 906 92 318

Tellu utvikler og drifter sin egen skybaserte IoT-innovasjonsplattform, TelluCloud. TelluCloud samler, behandler og reagerer på data fra et stort antall forskjellige typer sensorer og er en omgivelse hvor vi sammen med partnere hurtig kan utvikle IoT baserte løsninger. Våre kunder/partnere er bedrifter som leverer hele eller deler av sine løsninger på vår plattform. Vi fokuserer i dag på løsninger innen helse, velferd og personellsikkerhet. TelluCloud er generelt anvendbar i flere domener og vi har pilotprosjekter blant annet innenfor Industri4.0 og smarthus. Vi jobber med kunder både nasjonalt og internasjonalt og har et sterkt fagmiljø med tette forbindelser til nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer. Investorer i Tellu IoT AS er SINTEF Venture IV AS og Investinor AS

Kommunikasjonssjed Elisabeth Lid,Tellu(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*