Margot Wahlstrøm går av som utenriksminister(Foto: Sweden Gov.)

Ann Christin Linde, svensk politiker for sosialdemokratene, blir trolig ny svensk utenriksminister. Hun har vært svensk utenrikshandelsminister siden 2019 og er minister for nordisk samarbeid. Hun har vært minister for europeiske spørsmål og var leder for det såkalte Löfven-kabinettet etter 25. mai 2016. Utenriksminister Margot Wallestrøm går av for å få mer tid til familien, ifølge Sveriges Television. Men ifølge Sveriges Televisjon, kan det ligge andre og mer dypereliggende årsaker til Wallstrøms avgang.

Bar iransk hodeplagg

Ann Linde bar et iransk hodeplagg under et svensk statsbeøk i Teheran nylig. Den svenske regjeringen har forsvart beslutningen om å la sine tjenestemenn bære «hodesjal» under en tur til Iran, og sa at hvis man ikke gjorde det ville man ha brutt loven. Handelsminister Ann Linde møtte kritikk for å ha båret en såkalt hijab. Sverige påberoper seg å ha verdens fremste «feministiske regjering», men en fremtredende iransk kvinnelig rettighetsaktivist og svenske politikere har kritisert den svenske regjeringens uttalelse. Den svenske lederen for Liberalerna Jan Hellstrøm kritisereer den svensk regjeringen.  Den svenske statsministeren Stefan Løfven var også på statsbeøk i Iran der han tok opp menneskerettsspørsmål med Irans presixdent Hassan Rouhani.

Mordforsøket i Oslo

Vi husker alle etterforskningen etter moredforsøket på  den norske forleggeren William Nygård, der den iranske staten var mistenkt for mordforsøket. Norsk ettergivenhet dengang, følges opp av svensk ettergivenhet mot det iranske regimet idag.Iran gjennomfører fortsatt systematisk offentlige henrettelser av «forbrytere», som har forbrutt seg mot islamsk lovgivning. Avgående utenriksminister Margot Wallstrøm , støtter USA i synet på iransk atomopprustning, og hun skal ha klapp på skulderen for sin innsats som svensk utenriksminister i en periode der Sverige er medlem av FN`s sikkerhetsråd. Vi tror at Margot Wahøstrøms avgang finner sin årsak i den håpløse svenske regjeringssituasjonen. Statsminister Stefan Løfven fra S, tvinges til å regjere på de borgerlige partienes premisser.  Dette er slik Nordens Nyheter ser det, hovedårsaken til Margot Wahlstrøms avgang, skriver Nordic News i en kommentar.

Ann Linde, trolig ny svensk utenriksminister(Foto: Sweden Gov.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*