Anita Tekstadius i Context Vision kan sitte på en børsrakett på den nordiske børsen og Oslo Børs(Foto:Context Vision)
Anita Tollstadius i Context Vision kan sitte på en børsrakett på den nordiske børsen og Oslo Børs(Foto:Context Vision)

ContextVision, en ledende leverandør av programvare for medisinsk bildediagnostikk, søker om patent for en ny teknologi som gir bedre bilder av skjelettet ved hjelp av 3D ultralyd. Teknologien gjør det mulig å oppdage skjelettlidelser hos ufødte barn tidligere enn i dag. Basert på den teknologien som selskapet nå ønsker å patentbeskytte, er det utviklet en ny funksjon i selskapets programvaretilbud innen ultralyd, og den har fått navnet SkeletalView. ContextVisions aksjer har doblet seg i verdi siden april på de nordiske børsene , skriver Nordic News.

Måler benstruktur

Denne funksjonen vil bli integrert i ContextVisions banebrytende 3D bildebehandlingsprodukt REALiCE, som ble lansert i september.SkeletalView gjør det mulig for helsepersonell å se et mer presist bilde av fosterets skjelett under svangerskapet. Den nye funksjonen hjelper leger og jordmødre å undersøke fosteret med tanke på brudd og misdannelser i skjelettet. Den legger også til rette for enklere målinger av benstrukturen.

– Vårt nye visualiseringsprodukt REALiCE har fått stor oppmerksomhet i bransjen etter at det ble lansert for noen uker siden. SkeletalView øker den diagnostiske verdien ytterligere, og vi regner med at produktet med dette er blitt enda mer attraktivt for produsenter av utstyr for medisinsk bildediagnostikk, sier adm. direktør Anita Tollstadius i ContextVision. Hun sier videre at den nye funksjonaliteten vil bli demonstrert på den internasjonale RSNA -konferansen (Radiological Society of North America) i Chicago i slutten av denne måneden.

Nordisk børsrakett

ContextVision-aksjen som er notert på Oslo Børs og på den nordiske børsen Nasdaq OMX ligger opp mot NOK 26 og har doblet seg siden april. Styreleer Erik Danielsen har vært CEO i Prospektiva Investments SA siden 1993 og i Analitika S.R.L. siden 2000. Han har også jobbet i Credit Suisse i Zurich og Credit Suisse First Boston in New York. He har vært styreleder Contextvision AB siden 2010. Han har med seg Magne Jordanger og Karin Bernadotte i styret.

Medisinske bilder

ContextVisions teknologi gir leger bedre bilder av pasienten, noe som er avgjørende for korrekt diagnose og behandling. ContectVision er ledende innen programvare for analyse og forbedring av medisinske bilder, med mer enn 150 000 installasjoner over hele verden gjennom selskapets OEM-kunder. Selskapet begynte som en pionér i sin bransje for mer enn 30 år siden og utvikler i dag neste generasjon programvare for medisinske bilder fra 2D/ 3D/ 4D ultralyd, MRI, røntgen, mammografi og CT. ContextVision har sin virksomhet i Sverige, er som nevnt notert på Oslo Børs under tickeren COV. For mer informasjon, se www.contextvision.com

Direktør Anita Tollstadius leder leder et nordisk tekstselskap som bruker tekst/lyd/Bilde i diagnosen( Foto: ContextVision)
Direktør Anita Tollstadius leder leder et nordisk tekstselskap som bruker tekst/lyd/Bilde i diagnosen( Foto: ContextVision)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*