Sjefen for Vipps, Rune Garborg, gleder seg over finansdepartementets ja til fusjon(Foto: DnBFeed)

Fusjonen mellom BankID Norge, BankAxept og Vipps er godkjent av Finansdepartementet som sier dermed ja til Vipps-fusjon og blir Nordens største betalingstjeneste. Fusjonen mellom BankID Norge, BankAxept og Vipps er nå godkjent av Finansdepartementet, skriver Vipps i en pressemelding. Dermed blir selskapet den største aktøren i Norden innen betalingstjenester i Norden. Deermed går finansminister Siv Jensen inn for å styrke norske betalingstjenester for bankene, skriver Nordic News.

Et nasjonalt alternativ

− Hver for seg har selskapene levert markedsledende tjenester, sammen skal vi levere enkle brukeropplevelser i verdensklasse, sier Vipps-sjef Rune Garborg. I forrige uke ble det kjent at Finanstilsynet anbefalte departementet å godkjenne fusjonen. I slutten av april ble fusjonen godkjent av Konkurransetilsynet. Samarbeidet mellom norske banker sikrer et nasjonalt alternativ som står sterkt når konkurransen innen betaling og identifisering blir internasjonal, heter det i meldingen.

Fjerner brukernavn og passord

− Høy fart er et premiss for å lykkes, og vi tråkket på gasspedalen idet lyset ble grønt. Nå kan vi levere de beste løsningene til brukere, kunder og partnere enda raskere, bedre og mer kostnadseffektivt enn vi har gjort hver for oss, sier Rune Garborg. Sammen blir BankID Norge, Bankaxept og Vipps Nordens største aktør innen betaling og identifisering.− Vi skal forenkle for brukerne ved å fjerne både papirfakturaen og behovet for kortnummer og utløpsdato ved netthandel. Brukernavn og passord skal være borte om to år. Det gjør vi ved å samle kompetansen, teknologien og innovasjonskraften som finnes i de tre selskapene, sier Garborg videre.

Internasjonale planer
Ifølge Vipps vil dette bety at nordmenn for tilgang til løsninger for betaling og identifisering som er verdensledende. Selskapet har i tillegg internasjonale planer, fremgår det. Dermed kan BIC- og IBSN-koder forsvinne i samband med betaling til utlandet, skriver Nordens Nyheter.

− Vi skal både samarbeide og konkurrere med internasjonale aktører. Det vil være til nytte for norske forbrukere som får tilgang til de beste og enkleste løsningene, sier Garborg til slutt.

Banksjef Rune Bjerke fotografert av Fredrik Bjerlnes under markedsføringen av Vipps(Foto: DnB)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*