Kamil Zabielski overtar som leder for bærekraftige investeringer(Foto: Mynewsdesk)

Storebrand har ansatt Kamil Zabielski som leder for bærekraftige investeringer. Han kommer fra tilsvarende stilling i Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK).

– Vi er svært fornøyde med å få Kamil med på laget. Han har med seg verdifull erfaring innen bærekraftige investeringer og ESG når han kommer inn som ny leder for teamet. Hans internasjonale erfaringer vil komme til sin rett når Storebrand fortsetter å styrke posisjonen utenfor hjemmemarkedene i Norge og Sverige, sier Jan Erik Saugestad, konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand.

De siste 10 årene har Zabielski jobbet i GIEK (Garantiinstituttet for eksportkreditt), både som spesialist innen menneskerettigheter og aktsomhetsvurderinger, og de siste fem årene som leder av bærekraftsteamet. Han har også erfaring fra Etikkrådet i Statens Pensjonsfond Utland.

– Storebrand har gjennom årene etablert seg som en nordisk leder innen bærekraftige investeringer og er i posisjon til å vokse ytterligere. Teamet jeg blir en del av er svært kompetent og erfarent, så jeg ser frem til å komme i gang.

– Arbeidet med bærekraft er utvilsomt mer relevant enn noen gang. Interessen for bærekraftige investeringer øker både blant privatpersoner og profesjonelle investorer, samt regulatorer og selskapene selv. I tillegg til solid kunnskap om bærekraft, krever dette kontinuerlig innovasjon og nytenkning, sier Kamil

Han er kanadisk statsborger og har utdannelse innen både internasjonal rett og menneskerettigheter fra det juridiske fakultet ved Universitet i Oslo.

– For oss handler bærekraftige investeringer om langsiktig verdiskaping som hensyntar flere interessenter. Det handler om god, aktiv eierskapsutøvelse på egen hånd og i samarbeid med andre investorer og myndigheter nasjonalt og internasjonalt. Storebrand har mer enn 25 års erfaring på dette området. Vår policy for bærekraftige investeringer gjelder alle våre investeringer og selskaper, poengterer Saugestad.

Zabielski har første dag i Storebrand 1. februar.

Les mer om hvordan Storebrand jobber med bærekraft her:

https://www.storebrand.no/asset-management/barekraftige-investeringer

Jan Erik Saugestad ønsker Kamil Zabielski velkommen i rollen som leder for bærekraftige investeringer i Storebrand. (Foto: Lise Eide Risanger)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*