Jonas Gahr Støre vant valgduellen i Arendal8Foto:Europabevegelsen)

Både Jonas Gahr Støre og Erna Solberg leverte varene i valgkampens første partilederdebatt – men Støre gikk helt til topps.Det kan han trenge etter en valgkampstart som har vært alt annet enn toppstemt for Ap – da partilederne mandag kveld braket sammen til den første store valgkampdebatten, gikk Ap-lederen inn med dalende målinger i ryggen, skriver VG fra Arendal.

VGs kommentatorer Frithjof Jacobsen, Astrid Meland og politisk redaktør Hanne Skartveit har vurdert partiledernes innsats, og mener Støre har funnet formen i Arendal i kveld – mens flere av partilederne ikke fikk mer enn terningkast to for sin innsats

Hele debatten gir de terningkast fire, på grunn av stadige lydproblemer som under en av NRKs største og mest prioriterte valgsendinger er en skandale. Det skjemmet debatten og trekker ned.

Ellers godt valg av saker. De solide og erfarne programlederne fikk en enkel jobb med et panel med høyt tenningsnivå.

Usikker på hva du skal stemme? Ta VGs superenkle valgomat. Dagbladet skriver at Den første NRK-sendte partilederdebatten ble et forrykende oppgjør mellom statsminister Erna Solberg og utfordreren, Ap-leder Jonas Gahr Støre.n råere utgave av Støre gikk i angrep fra start om regjeringens skattekutt, som ifølge Ap går til landets rikeste uten å gi nye arbeidsplasser. Han kalte politikken brutal.

– Ja, det er brutalt å si til folk at vi ikke kan løfte yrkefagene, vi klarer ikke å skaffe flere lærere, vi kan ikke ansette flere i eldreomsorgen, fordi vi ikke vil at de rikeste skal betale mer i skatt, sa Støre ifølge Dagbladet..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*