Den svenske regjeringen holder et ekstra møte mandag 16. mai for å ta den formelle avgjørelsen om en svensk NATO-søknad. Umiddelbart etter møtet sendes søknaden, dersom det ikke skjer noe uforutsett, skriver Expressen.

Onsdag 11. mai tok statsminister Magdalena Andersson imot Storbritannias statsminister Boris Johnson til rådslagning i Stockholm. I rådslagningene skal de blant annet diskutere den alvorlige sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa, de bilaterale relasjonene og samarbeidet mellom Sverige og Storbritannia. Kremls talsperson Dmitrij Peskov sier ifølge svensk presse at et finsk NATO-medlemskap er en trussel mot Russland. USA`s NATO-ambassadør i Europa, Julianne Smith , forventer en lynprosess for Sverige og Finland. Onsdag var hun på besøk i Oslo ifølge NATO i Bryssel. Storbritannia og USA uttrykker begge vilje til å støtte Finland og Sverige dersom noe skjer under en søknadsprosess.

Statsministrene underskrev en avtale om britisk hjelp til Sverige dersom noe skjer under Sveriges søknadsprosess overfor NATO. Samtidig har russiske styrker omringet Okraina og Belarus med den største ansamlingen soldater siden annen verdenskrig. Når Sverige og Finland har undertegnet såkalte tiltredingsærklaringer , skal disse underskrives og godkjennes av samtlige medlemsland i NATO

Felles vestlig teknologi

Uavhengig av Boris Johnsons besøk i Stockholm, har Nordens Nyheter mottatt en pressmelding om britisk forskning omkring fremtidens kryptovaluta, Nano har nemlig forenklet de første felles kryptotransaksjonene i Houses of Parliament

Nano, den følelsesmessige miljøvennlige kryptovalutaen, ble brukt til de første kryptotransaksjonene noensinne som fant sted på en offisiell begivenhet i Houses of Parliament. Dette fant sted ved lanseringen av The Centre of FinTech ved University of East London, en utdanningsinstitusjon som Nano Foundation har dype bånd til.

Britisk forskningssenter

George Coxon og Colin LeMahieu, direktører for Nano Foundation, deltok på den offisielle lanseringen av The Center of FinTech i Houses of Parliament. På dette arrangementet ble George bekreftet som en industristipendiat til The Center of FinTech, og bidro til hennes eksisterende stilling som et grunnleggende medlem av rådgivende styre.

Finansielt sentrum

«London har lenge vært sentrum i det finansielle universet, og med fremveksten av blokkjedeteknologi og de nylige regulatoriske kunngjøringene om blokkjede og kryptovaluta i Storbritannia, ser vi i Nano Foundation ingen tegn til at det endrer seg,» sa George. «Vårt forhold til The Center of Fintech ved UEL handler om å utstyre studentene med de pedagogiske verktøyene de trenger for å bygge en utrolig karriere i fremtidens bransjer og felt. Studenter som engasjerer seg i programmene som tilbys ved The Center of FinTech vil være unikt rustet til å bane spor i dette spennende og dynamiske nye rommet, og Nano Foundation vil være der med dem!»

Forskes på kryptovaluta

«Det er en enorm mengde fokus på feil ting av feil grunner, og noen i kryptoindustrien har mistet det opprinnelige formålet med kryptovaluta av syne,» la Colin til. «Vi spiller et annet «spill» enn flertallet i kryptoområdet, med fokus på å løse problemer i den virkelige verden og bygge ekte relasjoner som den vi har med UEL. Å kunne jobbe så tett med studentene som vil fortsette å forme fremtiden til industrien i Storbritannia er en fantastisk mulighet, og en vi ikke tar lett på.»

Nano Foundation har dyrket et sterkt forhold til denne nye utdanningsinstitusjonen de siste månedene, og samarbeidet med MBA-studenter i en konkurranse for å redesigne nanopapirlommeboken. Vinnerne av denne konkurransen mottok sertifikatene sine på scenen under arrangementet som også ble deltatt av Ron Kalifa, en fremtredende skikkelse i den britiske FinTech-sektoren som forfatteren av Kalifa Review, en ikke-utøvende direktør ved Bank of England, og Global CEO og nestleder i WorldPay, samt en rekke andre industriledere og beslutningstakere.

Forskning om Digitale Penger

Nano er bærekraftige digitale penger med umiddelbare transaksjoner og null gebyrer over et sikkert, desentralisert nettverk. Nano-protokollen er utviklet for å være tilgjengelig og lett, med fokus på å fjerne ineffektivitet som finnes i eksisterende kryptovalutaer, noe som gjør den ideell for daglige transaksjoner.

Nano Foundation er en ideell organisasjon som har som formål å utvikle og vedlikeholde Nano-protokollen og samtidig støtte Nano-økosystemet.

Siden de ble publisert i 2015, har det blitt opprettet 26 millioner individuelle Nano-lommebøker som behandler mer enn 136 millioner transaksjoner på nettverket som representerer over 42 milliarder USD i behandlingsvolum uten en enkelt avgift.

Svensk økonomisk forskning

Riksbanken i Stockholm undersøkte om det ville være mulig å utstede kroner til publikum i digital form, såkalte e-kroner. På denne måten vil folk få tilgang til Riksbankens penger selv om kontanter blir ytterligere marginalisert i fremtiden. Riksbanken har satt i gang et pilotprosjekt for å utvikle et forslag til teknisk løsning for kroner i digital form. Men den har foreløpig ikke tatt noen beslutninger om å få ut e-kroner.I kjølvannet av koronapandemien har kontantbetalingene gått ned i mange land. Som et resultat av dette har sentralbankers samarbeid om digitale sentralbankpenger stått høyt på den politiske dagsorden. Dette spørsmålet var ikke oppe på agendaen på møtet mellom statsministerene Boris Johnsson og Magdalena Andersson i Stockholm onsdag.Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*